Skip til primært indhold

Sygehuse skruer op for COVID-19-sikkerhed

Nye tiltag skal sikre, at smittespredningen på de syddanske sygehuse holdes på et minimum.

Der bliver i disse dage og uger gjort alt for at forhindre udbredelsen af COVID-19. Derfor indfører de syddanske sygehuse flere nye tiltag for at sørge for, at smitten holdes på et håndterbart niveau.
 
Som en del af Sundhedsstyrelsens opdaterede retningslinjer begynder sygehusene i Region Syddanmark nu at teste akutte patienter såvel som patienter, der skal indlægges i mere end 24 timer, for COVID-19 – også selvom de ikke har symptomer.
 
Tiltaget implementeres som et led i at forebygge smitte med corona. Patienter vil så vidt muligt blive testet så tæt som muligt på deres kommende indlæggelse – så vidt muligt inden for 48 timer af den.
 
Også sygehuspersonale uden symptomer kan fra lørdag 25. april blive testet for COVID-19. Dette vil primært foregå i weekenderne, hvor der typisk er mindre testaktivitet.
 
Disse tiltag implementeres for at gøre de syddanske sygehuse så sikre som muligt at opholde sig på.
 
Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:
 
- Vi har gjort meget for at gøre vores sygehuse så COVID-19-sikre som muligt, og det ser ud til, at vores foranstaltninger har virket. Faktisk er sygehusene lige nu nok et af de sikreste steder at opholde sig, så hverken patienter eller medarbejdere har nogen grund til at bekymre sig. Men eftersom vi nu også begynder at skrue op for behandlingerne på sygehusene, så skal vi sørge for, at vores sikkerhedstiltag følger med.

Sygefravær er lavere end længe

At de syddanske sygehuse har kunnet følge med skyldes ikke mindst en ihærdig indsats fra medarbejderne i det syddanske sundhedsvæsen. Her viser den seneste opgørelse, at sygefraværet siden indgangen til påskeugen har stabiliseret sig på et niveau lige over 2,5 procent. Til sammenligning var sygefraværet for en måned siden omkring de 6 procent.
 
Kurt Espersen siger:
 
- Vores medarbejdere på de syddanske sygehuse har i denne tid virkelig ydet en ekstra indsats. Jeg er rigtig glad for at se, at de i denne tid virkelig er rykket sammen og hver dag går den ekstra mil for at hjælpe de syddanske borgere. Uden en dedikeret indsats fra medarbejderne, ville vi ikke være så godt stillet, som vi er nu.
 
Tiltagene med at teste patienter og medarbejdere for COVID-19 er de seneste af en lang række, der har til formål at gøre sygehusene så sikre som muligt. I forvejen er medarbejdere bl.a. blevet instrueret i at informere alle patienter, der får tid til behandling i hospitalsambulatorier, om ikke at møde op ved symptomer på COVID-19, ligesom der er kommet nye retningslinjer for rengøring og arbejdstøj. Derudover skal der nu bookes tid til blodprøvetagning og røntgen, så det undgås, at for mange mennesker samles i venterummene.
 

Yderligere oplysninger:

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU02V