Skip til primært indhold

Kom til cykling, sang og stafet i genforeningsåret 2020

I Region Syddanmark er det en bred palet af arrangementer, der kommer til at markere 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 2020. Regionsrådet har netop sat 2,6 millioner kroner af til 19 projekter, som byder på alt fra cykling til sang og stafet – og meget, meget mere.

På regionsrådsmødet mandag 24. juni blev der givet grønt lys for økonomisk støtte til 19 såkaldt mindre projekter, som skal være med til at fejre det store genforeningsår 2020.

I løbet af året kan man fx opleve genforeningen 2020 fortalt gennem Danmarks Største Cykelløb, der skal gå fra den nuværende grænse til den gamle grænse ved Christiansfeld.

Man kan lytte til forbudte sange, når der holdes en række koncerter rundt i hele regionen med fokus på de danske sange, som var underlagt tysk censur i Slesvig-Holsten.

Eller man kan deltage eller være tilskuer til en stafet rundt i Sønderjylland, hvor løbere i fællesskab "optegner" landsdelen med grænsen i dag og for 100 år siden.

Derudover byder genforeningsåret også på bl.a. teater for både børn og voksne, egnsspil, moderne folkefester, musik fra 1920’erne, talkshows, unge, der producerer dokumentarfilm, kunstprojekter, debatter, dialogmøder, vandringer og kunstinstallationer.

Der var budt ind med hele 40 projekter, og det glæder formanden for Udvalget for regional udvikling i Region Syddanmark, Søren Rasmussen (DF):

- Det viser, at der er stor interesse for at være med til at gøre genforeningsåret til en helt særlig oplevelse for borgere og turister i hele regionen. For at kunne gennemføre så mange gode projekter som muligt har vi i udvalget øremærket yderligere 1,1 millioner kroner fra kulturpuljen. Det er vigtigt, at vi får aktiveret og involveret så mange borgere og besøgende som muligt i genforeningsåret.

Stephanie Lose (V), formand for regionen og medlem af Præsidiet for Markeringen af 100-året for Genforeningen, udtaler:

- Den mangfoldighed, der er i de mange aktiviteter og begivenheder i løbet af genforeningsåret, synes jeg sender et godt signal om det Syddanmark, vi lever i i dag. Og de mange mindre projekter både supplerer og bakker godt op om de tre fyrtårnsprojekter, regionen har støttet med godt to millioner kroner her i foråret.

De tre fyrtårnsprojekter er et folkemøde i Ribe, ”Sangen genforener 2020” og ”Folkefesten 11. juli 2020”, som regionen desuden er medvært på i samarbejde med Sønderborg Kommune og staten.

De 19 projekter om genforeningen, som har modtaget støtte.

 

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

Yderligere oplysninger

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre
APPFWU02V