Skip til primært indhold

Nyt moderne tilbud til udsatte børn og unge

Børn og unge med komplekse problemstillinger får et nyt tilbud i Middelfart. Region Syddanmark har købt Udby Behandlingshjem, og samler det nuværende tilbud Møllebakken i Ringe og Børnehusene i Middelfart på den nye adresse.

Et nyt stærkt tilbud til børn og unge, der har brug for højtspecialiseret støtte til at håndtere eksempelvis skole, sociale sammenhænge eller familierelationer, er på vej.

Region Syddanmark har købt Udby Behandlingshjem af Middelfart Kommune, og målet er at skabe et nyt tilbud til børn og unge med særligt komplekse problemstillinger.

Det nye tilbud skal først moderniseres og vil, når det står færdigt, huse 20-24 døgnpladser og en intern skole.

Indkøb er en del af en større plan

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forklarer beslutningen bag:

- Jeg er rigtig glad for, at købet er faldet på plads. Vi har en plan om at styrke vores sociale tilbud på tre områder; mere moderne rammer, stærkere faglighed og sidst men ikke mindst, vil vi gøre det sociale område mere økonomisk robust. Ved at samle de unge, børnene og medarbejderne fra Møllebakken og Børnehusene i Middelfart i Udby så opnår vi alle tre mål. 

Region Syddanmark betaler 4,5 millioner kroner for Udby Behandlingshjem. Grunden er ca. 70.000 kvadratmeter, og bygningerne er samlet cirka 3.000 kvadratmeter.

Glæde i Middelfart Kommune over arbejdspladser

Det er ikke kun i Region Syddanmark, at man glæder sig over aftalen. I Middelfart Kommune er borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) meget tilfreds med aftalen:

- Aftalen mellem Middelfart Kommune og Region Syddanmark giver rigtig god mening for begge parter. Jeg er meget glad for, at grunden og de smukke omgivelser ved Udby kan komme børnene og de unge til gode i deres hverdag – og så får vi samtidig en stor arbejdsplads til kommunen.

Alle medarbejdere har fået tilbud om at flytte med til Udby

Samtlige medarbejdere på Børnehusene i Middelfart og Møllebakken er blevet tilbudt et job på det nye børn- og ungetilbud. Samlet kommer det nye tilbud til at beskæftige op mod 100 medarbejdere.

Det nye tilbud forventes at stå klar til brug i efteråret 2019.

Fakta om det nye sociale tilbud i Udby

Region Syddanmark er i færd med at skabe et nyt højtspecialiseret tilbud til børn og unge med særligt komplekse problemstillinger i Udby. Det nye tilbud skal huse 20-24 døgnpladser med intern skole.

Den nye grund er på cirka 70.000 kvadratmeter, og bygningerne er på 3.000 kvadratmeter. Region Syddanmark har betalt 4,5 millioner kroner for ejendommen, der efterfølgende skal moderniseres.

De nye bygninger giver gode muligheder for at skabe gode, hjemlige rammer for børnene og de unge. Projektet arbejder blandt andet med:

  • Værelser der indrettes, så det tilgodeser det enkelte barn eller den unges behov
  • Et multirum til tumlelege og boldspil
  • Intern skole med gymnastiksal
  • Gode rammer for samvær med pårørende
  • Samværslokaler med tekøkken.

Yderligere informationer:

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark,
Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S), Middelfart Kommune, telefon 25 28 41 42

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

Kontaktperson

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre
APPFWU02V