Skip til primært indhold

Hvem skal vinde Frivillighedsprisen i år?

Flere end hver tredje syddansker udfører frivilligt arbejde, og en tredjedel af dem gør det inden for sundheds- eller socialområdet. Det vil Region Syddanmark gerne sige tak for, når regionen for tredje gang uddeler Frivillighedsprisen 25. april 2018. Allerede nu kan syddanske borgere indstille deres kandidat til prisen.

De holder døende i hånden, rykker ud med førstehjælp, indtil ambulancen ankommer, driver café for de yngste patienter, er besøgsvenner på en social institution, deltager i julemiddage på et sygehus og meget andet.

En landsdækkende undersøgelse udført af Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser, at hele 39 procent af den syddanske befolkning er frivillige, og at cirka hver tredje af de frivillige yder en indsats på det sociale/humanitære område eller inden for sundhedsområdet.

Tak til de frivillige

Region Syddanmark nyder godt af mange frivilliges hjælp, og deres indsats giver stor værdi for både patienter, pårørende og borgere i Syddanmark.

Som tak for hjælpen og som anerkendelse af den store indsats, de frivillige yder, uddeler regionen derfor Frivillighedsprisen for tredje gang 25. april 2018.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

- De frivillige fortjener i den grad at blive fremhævet og hyldet. De er hverdagens frivillige helte, og deres indsats er et meget vigtigt supplement til det arbejde, som vores dygtige medarbejdere udfører hver eneste dag. I Region Syddanmark vil vi gerne have et endnu stærkere samarbejde med frivillige. Med uddeling af Frivillighedsprisen sætter vi fokus på de frivilliges indsats og håber, at de gode eksempler kan inspirere endnu flere syddanskere til at give en hånd med.

Borgerne kan indstille deres kandidat til prisen

Allerede nu åbner regionen for borgernes indstillinger til, hvem der skal vinde prisen i 2018.

Alle syddanskere kan indstille en frivillig person eller organisation, som har gjort en forskel for patienter, pårørende på regionens sygehuse eller brugere på de sociale institutioner. Det er også muligt at indstille en afdeling, institution eller medarbejder i regionen, som yder en særlig indsats for at styrke inddragelsen af frivillige.

Indstillingen sker, ved at borgerne udfylder et indstillingsskema på Region Syddanmarks hjemmeside senest 23. februar 2018.

Tre initiativer får en pris

I slutningen af marts vælger en dommerkomite de indsatser, som skal nomineres til Frivillighedsprisen, og 25. april kåres ikke blot én, men tre vindere ved en prisoverrækkelse på sygehuset i Aabenraa. En hovedpris på 50.000 kroner og, som noget nyt, to mindre priser på hver 10.000 kroner.

Pengene går til de afdelinger eller institutioner, som vinderne er tilknyttet. Pengene skal bruges til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats det pågældende sted. 

Fakta om Frivillighedsprisen

Regionsrådet vedtog i februar 2015 en frivillighedsstrategi for at styrke mulighederne for, at sygehuse og sociale centre kan inddrage frivillige i hverdagen og for at sikre ordnede og trygge forhold for alle involverede.

Frivillighedsprisen blev indstiftet af regionsrådet i forlængelse af frivillighedsstrategien, og det er nu tredje gang, at regionen uddeler prisen.

Tidligere vindere er frivillige i headspace, som hjælper børn og unge, der har det svært, Røde Kors i Esbjerg for deres indsats med at strikke varme, skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene på Sydvestjysk Sygehus, Langelands Hjertestarterforening samt Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T på Odense Universitetshospital og deres erfaringskonsulent, Knud Toft Nielsen.

Yderligere oplysninger

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre

Jane Kraglund

Regionsdirektør


28 99 32 40
APPFWU02V