Skip til primært indhold

Ny hjemmeside hjælper borgere med høreapparat og nedsat hørelse

De 800.000 danskere, der har hørenedsættelse, kan nu få ekstra hjælp. Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har i samarbejde med regionens Enhed for E-læring udviklet en hjemmeside med råd og vejledning. Hjemmesiden bliver taget godt imod af Høreforeningen.

- A’Hva?! Synes du, jeg skal tage høreapparat på?!

- Nej, du hørte forkert! Jeg spurgte, om du kender til HØREREHAB.DK?!

Har man nedsat hørelse eller bruger høreapparat, er det ikke altid nemt at være med i samtaler i et selskab, forstå, hvad der siges i TV eller håndtere sit høreapparat. På den nye hjemmeside HøreRehab.dk kan man få en række gode råd om, hvordan man kommunikerer med nedsat hørelse, men man kan også få viden om vedligehold og betjening af høreapparater.

Afdelingsleder i hørerådgivningen, der hører under Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, Jan Hoedt, siger:

- Mange mennesker kan opleve høreapparater som tekniske og komplicerede. Med HøreRehab.dk vil vi gerne være med til at gøre brugere af høreapparater mere selvhjulpne og mere uafhængige. Derfor har vi på HøreRehab.dk lavet nogle små, letforståelige videoer, der giver gode råd til, hvordan man bedst kommunikerer med en hørenedsættelse, og hvordan man betjener og vedligeholder høreapparater.

En nemmere hverdag

På landsplan er der cirka 300.000 mennesker, der bruger høreapparat, mens det i Region Syddanmark er cirka 60.000 mennesker. I regionen er der derudover cirka 100.000 personer, der har hørenedsættelse, men ikke anvender høreapparater.

Afdelingsleder Jan Hoedt siger:

- HøreRehab.dk er åben 24/7 og derfor altid til rådighed for høreapparatbrugerne, deres pårørende og ikke mindst de fagpersoner i regionen og kommunen, der er i kontakt med dem. Hjælpen er derfor altid lige i nærheden med Hørerehab.dk, også når høreklinikken eller kommunikationscentret er lukket.

Høreforeningen anbefaler

Hvis man skal dømme ud fra, hvordan HøreRehab.dk er blevet modtaget, så er der gode muligheder for, at HøreRehab.dk kommer til at opfylde målet om at gøre brugerne mere selvhjulpne.

Landsformand i Høreforeningen, Majbritt Garbul Tobberup, siger:

- HøreRehab.dk er udviklet til borgere i Region Syddanmark, men hjemmesiden indeholder mange generelle informationer, som både borgere med høretab, deres pårørende samt fagpersoner, fx personale på plejecentre, over hele landet kan få glæde af. Vi vil anbefale vores medlemmer at benytte HøreRehab.dk som et supplement til høreapparats-brugsanvisninger samt de informationer, man kan finde på Høreforeningens hjemmeside. Det er en visuel og overskuelig hjemmeside, der er nem at gå til.

 

Yderligere information:

Afdelingsleder Jan Hoedt, Hørerådgivningen, Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, jan.hoedt@rsyd.dk , telefon 99 44 34 15

Landsformand Majbritt Garbul Tobberup, Høreforeningen, mgt@hoereforeningen.dk, telefon 40 19 39 91

APPFWU02V