Skip til primært indhold

Region indgår aftale om lærlinge på byggepladsen til Nyt OUH

Region Syddanmark har indgået en aftale med en sammenslutning af fynske kommuner og private aktører om, at mindst seks procent af dem, der bygger Nyt OUH, skal være lærlinge eller praktikanter. Aftalen skal styrke beskæftigelsen og uddannelsen i regionen.

Region Syddanmark og foreningen Byg til Vækst, der er en sammenslutning af fynske kommuner og private aktører, er blevet enige om en aftale, der sikrer, at seks procent af byggearbejderne på det enorme byggeri af Nyt OUH skal være lærlinge eller praktikanter.

Politikerne i regionsrådet stemte mandag 22. maj for aftalen, og dermed er vejen banet for at skabe de bedst mulige vilkår for uddannelse af byggearbejdere.

Aftale om brug af lærlinge giver god mening for Region Syddanmark

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) mener, at aftalen giver god mening:

- Vi står i Region Syddanmark tæt sammen med kommunerne, og vi deler nogle fælles mål, som blandt andet handler om at skabe arbejde og uddanne vores borgere. Aftalen med Byg til Vækst er en god måde at sikre netop det på. Dermed bliver Nyt OUH ikke kun et projekt, der skaber arbejde, men også et projekt, der skaber god uddannelse til lærlingene og praktikanterne.

Byggeriet af Nyt OUH foregår i faser, hvoraf de første allerede er påbegyndt. Sideløbende er store dele af byggeriet i udbud, og i disse udbud vil aftalen gælde - derfor vil aftalen relativt hurtigt få en betydning.

Formand for innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S) er glad for, at regionen er med til at skabe bedre vilkår for uddannelse i byggebranchen.

- Der har igennem flere år været problemer med at skaffe nok lærlinge og praktikpladser indenfor byggebranchen, og selvom Nyt OUH-byggeriet og den nye aftale ikke løser alle problemer, så er den et skridt i den rigtige retning og et vigtigt signal.

Det forventes, at byggepladsen bliver arbejdsplads for omkring 1.500 byggearbejdere, hvoraf cirka 100 vil være praktikanter og lærlinge.

Odense Kommune er glad for ny aftale

Det er ikke kun Region Syddanmark, der er godt tilfreds med aftalen, det gælder også i Odense Kommune, der er en del af foreningen Byg til Vækst.

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) siger:

- Vi får med byggeriet af Nyt OUH ikke alene skabt en enorm arbejdsplads på Fyn, med aftalen mellem Byg til Vækst og Region Syddanmark får vi også skabt gode uddannelsesmuligheder for lærlinge og mulighed for at sluse ledige ind i byggebranchen for eksempel ved snusepraktikker. Det kommer til at få en stor betydning for os alle i de omkringliggende kommuner.

Byg til Vækst stiller med aftalen sit netværk af interessenter inden for bygge- og anlægsbranchen, jobcentre og uddannelsessteder til rådighed for regionen.

Yderligere information:

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark,

Udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S), Innovationsudvalget,
Region Syddanmark, telefon 21 63 11 93

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S), Odense Kommune,
telefon 30 51 31 15

Kontaktperson

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre
APPFWU02V