Skip til primært indhold

Ulovlige oplysninger slettet

Region Syddanmark har i går fået besked fra Dansk Almenmedicinsk KvalitetsEnhed (DAK-E) om, at sletningen af de ulovlige oplysninger i Dansk Almenmedicinsk Database (DAMD) er gennemført.

Folketinget vedtog 12. maj 2015 et ændringsforslag til arkivloven, der banede vejen for, at Region Syddanmark kunne slette de uretmæssigt opbevarede oplysninger i Dansk Almenmedicinsk Database.

Region Syddanmark og DAK-E havde allerede forberedt sletningen af de ulovlige oplysninger, og så snart loven trådte i kraft, bad Region Syddanmark databehandleren DAK-E om at sætte gang i sletningen af de ulovlige oplysninger i databasen. 

Regionen har nu fået bekræftet af DAK-E, at sletningen er effektueret.

- Sletningen var det eneste rigtige. Derfor er det også gode nyheder, vi har modtaget. Nu vil vi se fremad og fokusere på, hvordan vi på bedst mulig måde kan arbejde med at udvikle patientbehandlingen inden for lovens rammer, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Region Syddanmark har desuden kontaktet de forskningsprojekter, der har modtaget oplysninger fra DAMD-databasen, og bedt dem om at slette de ulovlige data og undlade at bruge dem i deres videre forskning.

Yderligere oplysninger

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mobil 40 32 52 10
Sundhedsdirektør Jens Elkjær, Region Syddanmark, mobil 29 46 71 25

APPFWU02V