Skip til primært indhold

Thyge Nielsen: Jeg forventer at BIOS lever op til kontrakten

BIOS og Responce skal 1. september i år overtage ambulancekørslen i Region Syddanmark. Regionsrådet har på sit møde i dag drøftet status på, hvor langt de to selskaber er med at forberede opgaven.

Med udgangspunkt i et ønske fra Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti om at få en orientering om, hvor langt BIOS og Responce er med at forberede overtagelsen af opgaven med at køre ambulancerne i Region Syddanmark, drøftede regionsrådet i dag sagen. Drøftelsen blev flyttet fra den åbne til den lukkede dagsorden, da drøftelsen omhandlede kontraktlige forhold, som er fortrolige.

- Jeg forstår godt at det bekymrer syddanskerne, hvordan det går med ambulancekørslen efter 1. september. Og jeg forstår også frustrationen over at snakken om detaljer i forberedelserne skal foregå på et lukket møde. Jeg kan bekræfte, at BIOS arbejder hårdt og målrettet på at blive klar. Fra Region Syddanmarks side følger vi forberedelserne tæt og forventer selvfølgelig, at BIOS lever op til den kontrakt, vi har indgået med selskabet, siger Thyge Nielsen, der er formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark.

BIOS Danmark skal køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet.

Yderligere oplysning

Formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), mobil 20 31 36 24

Direktør i sundhed, Per Busk, Region Syddanmark, mobil 21 72 66 87

APPFWU01V