Skip til primært indhold

Regional glæde over Faaborg-Midtfyn-nej

Region Syddanmarks socialudvalgsformand glæder sig over, at Faaborg-Midtfyn kommune alligevel ikke overtager Autismecenter Holmehøj.

Der er godt nyt til borgere med autisme i Region Syddanmark og deres pårørende. Et flertal i Faaborg-Midtfyn kommune valgte på kommunalbestyrelsesmødet 16. april at afstå fra at overtage Autismecenter Holmehøj i Ringe.

Kommunen har ellers overvejet at lade centeret overgå til kommunen i stedet for at blive drevet af Region Syddanmark. Socialudvalgsformand i Region Syddanmark Bente Gertz (S) er lettet over kommunalbestyrelsens beslutning.

- Jeg er meget lettet og glad. Det er godt at se, at et flertal i kommunalbestyrelsen har lyttet til de bekymringer, som de pårørende, kommunens eget handicapråd og regionen har haft i forbindelse med kommunens overvejelser. Jeg er stensikker på, at de har taget den rigtige beslutning både ud fra et økonomisk og fagligt synspunkt, siger Bente Gertz.

Både pårørende og Region Syddanmark har igennem længere tid forsøgt at overbevise kommunen om, at en overtagelse ville være den forkerte vej at gå.

Fortsættelse af det gode arbejde

Centeret i Ringe er et tilbud til mennesker med autisme, der kræver en høj specialiseringsgrad. Region Syddanmark er overbeviste om, at kommunens beslutning om ikke at overtage tilbuddet betyder, at centeret kan fastholde den store specialisering, som har været centerets styrke, og at dette også vil komme borgerne i Faaborg-Midtfyn kommune til gavn.

Vigtig brik på autismeområdet

Socialområdet er blevet inddelt i faglige centre, der skal styrke specialiseringen, den faglige synergi, dokumentation af effekten og en fortsat effektivisering. Centeret i Ringe er, som det største autismetilbud under Region Syddanmark, tiltænkt en nøglerolle i Region Syddanmarks organisering af autismeområdet.

- Faaborg-Midtfyn kommunes beslutning betyder, at vi nu kan sætte dampen op for det spændende projekt, som vi har sat i gang og fortsætte vores generelt gode samarbejde med kommunerne, siger Bente Gertz.

Autismecenter Holmehøj har i øjeblikket tilknyttet 64 voksne borgere med autisme, og centeret er en del af tre autismetilbud i regionalt regi.

Yderligere oplysninger:

Udvalgsformand Bente Gertz (S), Socialudvalget, Region Syddanmark, mobil 2172 7102
Socialdirektør Jacob Stengaard Madsen, Region Syddanmark, mobil 2920 1020

APPFWU01V