Skip til primært indhold

Ny hjemmeside samler viden om demens i Region Syddanmark

Over 20.000 syddanskere lider af demens, og tallet er stigende. Det er baggrunden for, at Region Syddanmark sammen med regionens kommuner, de praktiserende læger og Alzheimerforeningen har etableret en helt ny hjemmeside om demens.

Hjemmesiden har adressen www.demenssyd.dk, og den er både målrettet nye demenspatienter, deres pårørende og de mange fagfolk, der arbejder med mennesker med demens.

Én indgang til demensområdet

Specialeansvarlig overlæge Lene Wermuth fra Demensklinikken i Odense glæder sig over den nye hjemmeside:

- Demens er en uhelbredelig sygdom, som i høj grad påvirker de pårørende. Derfor er det rigtig godt, at vi nu gør det nemt at finde viden. For eksempel kan man på hjemmesiden læse om demenssygdommene, og der er en oversigt over de mange muligheder for at få hjælp og rådgivning. Man kan også finde sin kommunale demenskoordinator, og vi er ved at opbygge en oversigt over støttegrupper og arrangementer om demens. Det betyder, at man nu har én indgang til hele demensområdet i Region Syddanmark, forklarer Lene Wermuth.

En udløber af samarbejdsaftale om demens

Lene Wermuth understreger, at hjemmesiden i høj grad også er for fagfolk, der arbejder med demens. Det gælder for eksempel de praktiserende læger, social- og sundhedsassistenter og ansatte i psykiatrien og på sygehusafdelingerne.

- Hjemmesiden er en udløber af den samarbejdsaftale på demensområdet, som regionen indgik med kommunerne, de praktiserende læger samt Alzheimerforeningen og Ældreindsagen sidste år. Aftalen skal sikre, at der bliver taget bedst muligt hånd om patienter med demens og deres pårørende, men det er vigtigt, at vi har fokus på løbende at udvikle samarbejdet. Det kan vi bruge hjemmesiden til, fortæller hun.

Fakta

Hjemmesiden www.demenssyd.dk  lanceres officielt på WHOs verdensomspændende Mental Health Day (på dansk: Sindets Dag) mandag den 10. oktober 2011.

Formålet med dagen er at skabe dialog og viden om psykisk sygdom.

APPFWU01V