Skip til primært indhold

Flere spadestik for p-hus

Normalt bliver der kun gravet én gang ved første spadestik arrangementer. Men på byggepladsen denne dag stod 40 børnehavebørn klar med skovle og byggehjelme. Der blev ikke kun taget et stik i jorden, men mange spadestik.

Stedet var Lille Grundet Hulvej i Vejle, onsdag 17. marts 2010. Børnene fra nabo-børnehaven Skovhulen skulle hjælpe regionsrådsformand Carl Holst (V) med at tage første spadestik til et nyt parkeringshus ved sygehuset. For Carl Holst var situationen også ny: I stedet for en spade var regionsrådsformanden udstyret med en gravko.

Se video fra 1. spadestik på Vejle Amts Folkeblad - Fredericia Dagblads hjemmeside

Der blev taget mange spadestik ved sygehuset i Vejle, onsdag 17. marts 2010. Skovhulens børnehavebørn hjalp til. Fotos:  Jørgen Diswal

Der blev taget mange spadestik ved sygehuset i Vejle, onsdag 17. marts 2010. Skovhulens børnehavebørn hjalp til. Fotos: Jørgen Diswal

Optimale parkeringsforhold

- Vi har valgt at udvikle og styrke sygehuset i Vejle, og for at specialsygehuset skal kunne fungere godt, er det vigtigt, at patienter og pårørende kan komme til og fra sygehuset. Parkeringsforholdene skal være optimale. Det har de ikke været hidtil, og det gør vi noget ved nu, sagde regionsrådsformand Carl Holst.

Plads til godt 600 biler

Folk, der kender sygehuset i Vejle, ved at det ikke er nemt at finde en parkeringsplads i området. Men nu er der altså lys forude: I september måned vil et helt nyt parkeringshus stå klart med plads til 606 biler. Som bygmesteren sagde, så kunne det kun være p-vagterne, der ikke kunne være tilfredse med dagen i dag.

I stedet for en spade var regionsrådsformand Carl Holst (V)  udstyret med en gravko.

I stedet for en spade var regionsrådsformand Carl Holst (V) udstyret med en gravko.

Fakta

Det nye P-hus vil give plads til 606 nye p-pladser. Oprindelig var der tale om et parkeringshus med plads til 539 biler, men vinderen af licitationen har tilbudt at lave et ekstra parkerings-dæk med yderligere 67 pladser.  

P-huset vil blive bygget ud mod Lille Grundet Hulvej, øst for sygehuset på en eksisterende parkeringsplads ved sygehusvaskeriet.

I forbindelse med byggeriet vil tilkørsels- og udkørselsforholdene blive forbedret, bl.a. i form af etablering af et trafiklysregulering ved Lille Grundet Hulvej og Horsensvej.

Det nye P-hus forventes at stå klar i september 2010.

Og så i gang...

Og så i gang...

APPFWU01V