Skip til primært indhold

Nyt tilbud hjælper sindslidende misbrugere

De sociale tilbud i Region Syddanmark skal så vidt muligt favne alle de specialiserede behov for hjælp, som borgerne har. Mennesker, der har en sindslidelse og samtidigt et misbrug har svært ved at finde steder, der kan levere den nødvendige hjælp til at tackle begge dele.

Derfor har Region Syddanmark valgt at slå Flydedokken, der er regionens bocenter for sindslidende i Fredericia, sammen med Misbrugscenter Sønderjylland, som regionen overtager fra Tønder Kommune 1. januar 2011. Det nye integrerede tilbud kommer til at hedde ”Center for misbrug og socialpsykiatri”.

- Det er en stor faglig udfordring at hjælpe mennesker med en dobbeltdiagnose, men ved at samle det fagligt dygtige personale indenfor det socialpsykiatriske område og misbrugsbehandling, så får regionen et tilbud, der i sin helhed kan hjælpe disse mennesker, siger formanden for socialudvalget Bente Gertz (S).

På det nye center for misbrug og socialpsykiatri vil Flydedokkens leder, Ole Nielsen, ledelsesmæssigt og administrativt have ansvaret de to tilbud.

- Jeg er virkelig glad for, at vi har kunnet finde en god løsning for borgerne med dobbeltdiagnose. Vi er meget fokuseret på at have høj kvalitet i vores sociale tilbud og ved at integrere misbrugsbehandlingen og det psykiatriske tilbud, så kan vi nu tilbyde den optimale hjælp til borgere med en dobbeltdiagnose, siger Bente Gertz.

Regionsrådet i Region Syddanmark vedtog på et regionsrådsmøde 28. juni 2010, at Region Syddanmark, efter anmodning fra Tønder Kommune, skulle overtage driften af Misbrugscenter Sønderjylland i Toftlund. Centeret beskæftiger i alt 17 medarbejdere. Efter 2011 vil de to institutioner totalt set have 27 pladser til brugere.

APPFWU02V