Skip til primært indhold

Spar 100.000 kr. pr. sag og få tilfredse borgere

Biler til stående bilister, toiletter, der automatisk tørrer og vasker, og trehjulede cykler med forsæde.

12.-14. maj 2009 er landets hjælpemiddelcentraler, producenter af hjælpemidler fra ind- og udland, brugerorganisationer og fagrelevante foreninger samlet i Fredericia Messecenter, Vestre Ringvej 101 i Fredericia, til årets Health & Rehab messen.

Det er her, det seneste nye inden for hjælpemidler til handicappede ser dagens lys for første gang, og det er her, områdets fagspecialister møder ligestillede og udveksler erfaring og viden.

Mini-konference

Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, Mobilitet (CRS) deltager på messen og har sammen med de øvrige hjælpemiddelcentraler i Jylland en stand, hvor man kan få informationer om centrenes ydelser, som er designet til at imødekomme særlige og individuelle behov.

CRS og de jyske hjælpemiddelcentraler står sammen med resten af ”Samrådet af 2007 – Specialrådgivning på hjælpemiddelområdet” i løbet af messen også for en mini-konference.

Det sker onsdag 13. maj kl. 10-11 i hal C under titlen: ”Spar 100.000 kr. pr. sag og få tilfredse borgere. Brug Specialrådgivningen til det specielle.”

På konferencen vil der være seks indlæg:

  • ”Tegn totalabonnement og få hele pakken” af Anne Hansen, afdelingsleder i Mobilitet, CRS, Odense.
  • ”Specialrådgivning – hvornår og hvorfor” af Helle Linaa, leder af Hjælpemiddelcentralen i Rødovre Kommune.
  • ”Specialrådgivning i en boligsag” af Ulla Thisted, ergoterapeut, Hjælpemiddelcentralen i Esbjerg.
  • ”Forebyg tryksår ved en siddestillingsanalyse” af Conni Schmidt, fysioterapeut på Center for Hjælpemidler og Kommunikation i Aabenraa Kommune.
  • ”Bevilling af arm- og benproteser – en specialopgave” af Annemarie Frost Oxholm, ergoterapeut og afdelingsleder for Hjælpemiddelcentralen i Aabenraa Kommune.
  • ”Præsentation af rapport udarbejdet af Samrådet af 2007 – Specialrådgivning på hjælpemiddelområdet” af Torben West, centerleder for Center for Hjælpemidler og Kommunikation i Aabenraa Kommune.

CRS’ stand kan besøges alle messedagene i åbningstiden kl. 9-17. Der er gratis adgang til messen, og pressen er meget velkommen til at deltage i både messen og i mini-konferencen.

Fakta

  • Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, Mobilitet (CRS) hører under Region Syddanmark og har hjemadresse i Odense.
  • CRS, Mobilitet yder specialrådgivning på hjælpemiddelområdet. Ydelserne omfatter hjælpemidler, boligændringer og handicapbiler. Målgruppen er børn, unge og voksne med komplekse følger af funktionsnedsættelser samt personale i kommunerne og institutioner, som arbejder inden for handicap- og hjælpemiddelområdet.
  • Siden strukturreformen i januar 2007 er det kommunerne, der beslutter, hvorvidt borgerne kan tildeles ydelser fra hjælpemiddelcentralerne/-centrene.
APPFWU01V