Skip til primært indhold

Linda P. besøgte Vejle

Tre vidt forskellige sygeplejersker fik tirsdag aften følgeskab af komikeren Linda P., da godt 60 aspiranter til sygeplejerskestudiet var mødt op i Bygningen i Vejle for at høre om, hvad sygeplejerskeuddannelsen også kan bruges til.

Arrangementet blev åbnet klokken 19, og 85 % af de fremmødte stemte ja til, om de har overvejet at blive sygeplejersker. Der var altså tale om en stor gruppe interesserede, unge mennesker.

Tilhoere - Linda p. Linda P fik smilene frem hos de fremmødte.

Tilhoere - Linda p. Linda P fik smilene frem hos de fremmødte.

Og målet med aftenen var netop at sætte skub i de unges interesse for sygeplejerskeuddannelsen, for i sidste ende at få dem til at søge om optagelse, uddanne sig og blive en del af fremtidens dygtige sygeplejerskeskare.

Liv, død og stand-up

Der var Christian Kummerfeldt, som fortalte om, hvordan hans vandtætte Ecco-støvler afviste blod i traumeområdet i Kandahar, Afghanistan, og som læste prologen til sin bog om en sygeplejerske i krig, mens lysbilleder af kvæstede, men overlevende, børn sprang frem bag ham på lærredet til gysen for en del af publikum.

Christian Kummerfeldt

Christian Kummerfeldt

Der var Benedicte Eilby, ejer af virksomheden Eilbygaard, som viste hvordan hun havde gjort til sin levevej at fremme sundhed og forebygge. Hun talte om dengang, hvor hun ville melde sig ud af sygeplejerskeskolen, da en film viste lidt for deltaljeret, hvordan arbejdet på briksen kunne gøres. Men hun lærte at kigge væk, når lægerne skar for, og hun lærte at se blod og fik en karriere i sygeplejerskefaget.

Benedicte Eilby

Benedicte Eilby

Der var Pernille Weiss, hvis familie var delt op, så alle mænd var ingeniører, arkitekter og tømrere, og de fleste kvinder var sygeplejersker. I dag har hun virksomheden Archimed, hvor hun rådgiver om sundhedsbyggeri. Pernille talte om vigtigheden af empatisk overskud, og hun fortalte om sin tid som studerende sygeplejerske
- Det største øjeblik er at hjælpe et menneske ind eller ud af livet, kom hun frem til.

Pernille Weiss

Pernille Weiss

Og så var der Linda P., en af tidens hotteste komikere, der sluttede aftenen med træning til grinemusklerne og anekdoter fra Sydhavnen, om lerbind og Facebook-branderter.

Linda P.

Linda P.

Da foredrag, drama og show efter to timer var forbi, sms-stemte 82 % af publikum, at de havde fået mere lyst til at blive sygeplejerske.

Har du lyst til at høre, se og mærke samme oplevelse, kan du nå det onsdag 3. juni klokken 19-21 på Godset, Jens Holms Vej 5, 6000 Kolding. Tilmelding foregår ved at sende en sms med teksten KOLDING til 1272.

APPFWU01V