Skip til primært indhold

Det sociale område og psykiatri også ramt af konflikt

Det psykiatriske område under Region Syddanmark er på lige fod med det somatiske område omfattet af den konflikt, der træder i kraft onsdag 16. april.

Regionen har bl.a. ansvaret for behandlingen i sygehus- og distriktspsykiatrien.

Der er etableret et nødberedskab nøjagtig som på det somatiske område, der sikrer, at helbredstruede får behandling.

Men på grund af konflikten er det nødvendigt at aflyse nogle patientbehandlinger. Patienterne får i givet fald direkte besked enten på telefon eller i et brev, ligesom de vil få en ny tid, når konflikten er slut.

Det sociale område

Dansk Sygeplejeråd har udtaget samtlige sygeplejersker på det sociale område i Region Syddanmark til konflikt. Det vil sige, at alle steder, hvor der er sygeplejersker ansat, som udgangspunkt er omfattet af konflikten.

Region Syddanmark driver bl.a. 41 specialiserede bo- og dagtilbud samt undervisningstilbud på det sociale og socialpsykiatriske område. Men kun otte har sygeplejersker i personalegruppen, og dertil kommer, at sygeplejerskerne udgør en mindre del af den samlede medarbejderstab, der fortrinsvis består af socialpædagoger og social- og sundhedsassistenser, som ikke er udtaget til konflikt på dette område.

Det sociale område er dermed ikke så hårdt ramt af konflikten.

Der er dog etableret nødberedskab på botilbudet Strandvænget i Nyborg og på Dansk Røde Kors Trænings- og Bocenter i Kolding.

Institutionen Skovsbovej i Svendborg er undtaget for konflikt.

Yderligere oplysninger fås hos:

Psykiatridirektør Agnete Philipsen, mobil 28 99 35 74

Socialdirektør Anders Møller Jensen, mobil 40 33 15 74

APPFWU02V