Skip til primært indhold

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Fra i dag mandag 10. januar 2022 vil alle syddanskere fra to år og op kunne blive testet, når de møder op ved regionens faste, mobile og hurtig teststeder. Regionen indførte i sidste uge hurtigtest af børn ned til to år, og i denne uge åbner regionen for PCR-test af alle fra to år og op.

Hurtigtest og PCR-test af mindre børn har indtil nu været lidt af en labyrint at finde rundt i for forældre, der skulle have testet deres yngre børn. Men nu ensretter Region Syddanmark testmulighederne, så alle børn fra to år og op kan blive testet, når de møder op til test ved både regionens faste, mobile og hurtig teststeder.  Børn under to år skal stadig testes via henvisning fra egen læge.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Vi ser, at coronasmitten breder sig blandt de yngste børn, og derfor har vi set på mulighederne for at gøre det så enkelt og nemt som muligt at få testet sit barn i Region Syddanmark. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke systematisk test af børn under 12 år, men det anbefales at PCR-teste børn, som har været nærkontakt eller har lette symptomer, og så kan man vælge at hurtigteste før et besøg hos bedsteforældrene. Vi ved, det kan være en udfordring at teste et barn, som kun er to år gammelt. Det er selvfølgelig okay, at forældrene hjælper med at holde om barnet, men det er vigtigt at understrege, at vores podere kan afvise at teste børn, der ikke ønsker at lade sig teste.

PCR- eller hurtigtest

Borgerne kan finde alle regionens teststeder på testkortet via regionens hjemmeside.

  • Faste PCR-teststeder: Børn ned til to år kan testes ved alle de store PCR-testcentre og mindre teststationer. De fleste steder har tidsbestilling eller er ved at indføre det. Krav om tidsbestilling fremgår af testkortet. Tidsbestilling skal ske via coronaprover.dk. De store teststeder har indrettet særlige børnetestrum, og personalet er uddannet til at pode børn.
  • Mobile PCR-teststeder: Børn ned til to år kan testes ved alle mobile PCR-teststeder. Borgerne kan se på testkortet, om de skal bestille tid via coronaprover.dk, før de møder op. Der er ikke indrettet særlige børnerum, men der vil være mindst en poder på vagt, som er uddannet til at teste børn.
  • Carelinks hurtigteststeder: Børn ned til to år kan testes ved alle Carelinks hurtigteststeder. Der skal ikke bookes tid. Der er ikke indrettet særlige børnerum, men Carelinks podere er uddannet til at teste børn.
APPFWU01V