Skip til primært indhold

Region Syddanmark åbner endnu flere hurtigteststeder

Carelink vil ved udgangen af denne uge have åbnet 18 nye hurtigteststeder i Region Syddanmark. Det betyder, at det fra og med denne uge er muligt at få foretaget en hurtigtest 43 steder på tværs af regionens 22 kommuner. Regionen opfordrer så mange borgere som muligt til at vælge en hurtigtest, hvis ikke de har symptomer eller er nærkontakter. Hurtigtest giver et grønt coronapas i 48 timer.

Efterspørgslen på at blive testet for COVID-19 er vokset eksplosivt over den seneste måned. Region Syddanmark har arbejdet målrettet på at udbrede muligheden for at få foretaget en hurtigtest.

Det betyder, at borgerne i Region Syddanmark lige nu kan møde op til hurtigtest uden tidsbestilling 43 steder i regionen. Alle testcentre og hurtigteststeder og deres åbningstider/dage kan findes på kortet over teststeder på coronasmitte.dk: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Det er en kæmpe opgave at opskalere så meget og så hurtigt – især på PCR-test-delen – som de nationale sundhedsmyndigheder har bedt os om her i november. Det er selvfølgelig vores intention, at det skal være nemt og tilgængeligt at blive testet på PCR-testcentrene. Indtil det er helt på plads, er jeg glad for, at Carelink har kunnet åbne flere hurtigteststeder og udvide åbningstider og dage på de eksisterende steder, så borgerne får god mulighed for at blive testet uden tidsbestilling - især når de ikke har symptomer eller er nærkontakter.

Opfordring til hurtigtest

Borgerne i regionen kan altså vælge mellem en PCR-test eller en hurtigtest, hvis de skal testes for COVID-19. PCR-testen er gyldig som coronapas i 72 timer. Hurtigtesten er gyldig i 48 timer.

Regionen opfordrer i højere grad borgerne til at benytte de mange hurtigteststeder. Det er især en god idé, hvis man ikke har symptomer eller er nærkontakt. Dermed kan borgerne forhåbentlig undgå de lange køer eller problemer med at finde tider til test på regionens PCR-testcentre – hurtigtest kræver nemlig ingen tidsbestilling.

Har man symptomer eller er nærkontakt, så skal man dog altid tage en PCR-test.

Yderligere informationer:

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, kan kontaktes via pressevagt Carsten Bruun, tlf. 20 26 33 92

Pressevagt

Carsten Bruun

Presserådgiver

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


20 26 33 92
APPFWU01V