Skip til primært indhold

Syddanske praktiserende læger begynder at vaccinere for COVID-19 fra den 8. december

Rul ærmet op! Region Syddanmark indgik for få dage siden en aftale med PLO Syddanmark, der giver de praktiserende læger mulighed for at indgå i vaccinationsindsatsen. Og nu er de syddanske praktiserende læger klar og begynder at vaccinere de første borgere fra 8. december.

COVID-19 har godt fat i Danmark og også i Region Syddanmark. Der er derfor behov for, at så mange som muligt lader sig vaccinere.

I bestræbelserne på at gøre det så nemt som muligt at blive vaccineret, indgik Region Syddanmark i den forgangne uge en aftale med PLO-Syddanmark. Aftalen betyder, at de praktiserende læger, der ønsker det, fremover kan tilbyde en vaccine.

Og allerede fra den 8. december begynder de syddanske læger at vaccinere.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) lægger vægt på, at det skal være så nemt som muligt at få en vaccine:

- Vi har behov for, at så mange så muligt får taget vaccinen - og gerne så hurtigt som muligt. Både hvis man ikke tidligere er blevet vaccineret, og hvis man har fået invitationen til sit 3. stik. Vaccinen er den bedste beskyttelse mod at blive alvorligt syg, og dermed også en god hjælp til vores sygehuse, der lige nu er pressede af mange forskellige faktorer. Jeg håber og tror på, at aftalen med PLO-Syddanmark vil få endnu flere til at blive vaccineret i den kommende tid.

Formand for PLO Syddanmark, Birgitte Ries Møller, er glad for, at de praktiserende læger allerede er klar til at yde en indsats:

- Vi vil meget gerne medvirke til at så mange syddanskere som muligt får en vaccine, og jeg er stolt over, at vi allerede nu er klar til at hjælpe borgerne. En lang række læger har allerede sagt ja til at tilbyde vaccinen, så vi på nuværende tidspunkt har mere end 200 lægepraksis i regionen, der tilbyder muligheden for vaccination.

Sådan finder du en lægepraksis

Det er den enkelte læge, der selv beslutter, om vedkommende ønsker at tilbyde vaccination mod COVID-19.

På Region Syddanmarks hjemmeside kan man finde en oversigt over, hvilke læger der tilbyder vaccinen.

Hvis man ønsker at booke tid til vaccination hos sin egen læge, skal man kontakte klinikken direkte.

Tilbyder egen læge ikke vaccination, og ønsker man som borger ikke at benytte vaccinationscentrene, kan man forespørge hos andre lægehuse, om de har mulighed for at vaccinere.

Tilbuddet gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet.

Borgere, der allerede har booket tid til vaccination i et vaccinationscenter, men som hellere vil vaccineres hos egen læge, skal huske at afbestille deres tid ved vaccinationscenteret.

APPFWU02V