Skip til primært indhold

Raske sønderjyder, der frygter smitte, kan nu blive testet i Aabenraa

Sønderjyder, der ikke har symptomer på COVID-19, men har været udsat for smitte, kan nu kontakte deres læge og få en henvisning til test i Aabenraa.

Fra torsdag 28. maj 2020 kl. 9 kan sønderjyder, der har været udsat for smitte, blive testet i podeteltet ved sygehuset i Aabenraa og få svar på, om de lige nu har COVID-19 eller ej.
 
Den nye testmulighed er en del af en opsporingsstrategi, som handler om at give borgere, der måske er raske bærere af COVID-19, mulighed for hurtigt at finde ud af, om de er smittede og derfor skal isolere sig i hjemmet for at undgå at smitte andre.

Henvisning fra lægen giver tid med det samme

Har man været i nær kontakt med en person, der er smittet med COVID-19, skal man kontakte sin egen læge eller vagtlæge for at få en henvisning til test. Herefter skal man selv booke tid på coronaprover.dk. Med en henvisning kan man få en tid til test med det samme.

Der er kapacitet til, at op mod 70 personer kan blive testet i teltet i Aabenraa hver dag, og viser behovet sig at være større, kan kapaciteten øges. 

En del af Testcenter Danmark

Selvom testen rent fysisk finder sted i sygehusets podetelt i Aabenraa, er det Testcenter Danmark og Statens Serum Institut, der står bag.
 
Testcenter Danmark har også testcentre i Esbjerg, Kolding, Odense og en række andre byer rundt om i landet.
 
Borgere, der gerne vil testes, selvom de ikke har symptomer på COVID-19 og heller ikke har været udsat for smitte, kan fortsat selv booke tid på hjemmesiden www.coronaprover.dk. Her kan der være ventetid.

Yderligere oplysninger:

Ledende overlæge Henrik Skjellerup Struckmann, Røntgen og Skanning, Sygehus Sønderjylland. (Telefonnummer udeladt 21. august 20, red.)
 

APPFWU02V