Skip til primært indhold

Ingen COVID-19-patienter indlagt på syddanske sygehuse

Region Syddanmark har nu for første gang siden starten af marts ingen patienter indlagt med bekræftet COVID-19.

De syddanske sygehuse har for første gang i over tre måneder ikke én eneste patient med bekræftet COVID-19 indlagt.
 
Den smitsomme sygdom har ellers i perioder givet travlhed på Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt, mens Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus i mindre grad har haft patienter indlagt. Da sygdommen var på sit højeste i regionen, havde sygehusene i alt 84 patienter indlagt.
 
I alt har 250 borgere indtil videre været indlagt på de syddanske sygehuse med bekræftet COVID-19.

Syddanskerne skal fortsat tænke sig om

Koncerndirektør Kurt Espersen glæder sig over udviklingen, men han påpeger, at der hurtigt kan komme COVID-19-patienter på sygehusene igen:
 
- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu er nået dertil, at vi ikke længere har patienter med bekræftet COVID-19 indlagt, men det må for alt i verden ikke blive en sovepude for syddanskerne. Vi skal fortsat tænke os rigtig godt om og følge retningslinjerne og de gode hygiejneråd, ellers risikerer vi en hurtig opblusning.
 
Tallene i Region Syddanmark har længe været meget lave, og en justering i sundhedsdatastyrelsens opgørelsesmetode har medført, at regionen nu ikke har patienter indlagt, der regnes for COVID-19-patienter. Tidligere blev patienter, der var erklæret raske for COVID-19, men som måske fortsat var indlagt på grund af andre lidelser, også talt med.
 
Sygehusene har dog fortsat patienter, der er blevet testet for COVID-19, men hvor testresultaterne ikke foreligger endnu.

Hurtig kursændring på sygehusene

Corona-pandemiens udbredelse og erfaringerne fra Italien krævede, at sygehusene gjorde sig klar til et meget stort patienttryk. Det krævede et kæmpe omstillingsarbejde, som samtlige syddanske sygehuse gik ind i, og det har imponeret koncerndirektøren:
 
- Vi har haft en kæmpe opgave, som vi har løst meget hurtigt, og jeg har meget stor respekt for alle de medarbejdere, der kastet sig ind i arbejdet og fået beredskabet op og stå. Deres engagement og ildhu har været inspirerende og imponerende. Vi står nu med et stærkt setup og med gode erfaringer, hvis coronavirussen skulle sprede sig igen.
 

Yderligere information:

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU01V