Skip til primært indhold

Nye ambulancer er klar til vejen

Tre nye ambulancer er nu klar til at blive taget i brug af Ambulance Syd. De er de første af i alt 63 nyindkøbte ambulancer. Ambulancerne giver bedre forhold for både reddere og patienter.

Bedre arbejdsmiljø og patientkomfort, herunder mindre støj, behageligere temperatur og bedre indretning.

Det er nogle af fordelene ved de nye ambulancer, som den 17. oktober 2019 begynder at køre i beredskab på vejene med et Ambulance Syd-logo på siden.

Formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau (V), siger:

- Det bliver rigtig godt for både reddere og patienter, når de nye ambulancer kommer ud at køre. Det har ligget os meget på sinde at skabe nogle ordentlige og gode arbejdsforhold for redderne, og med en regionsrådsbeslutning om at tillade tungere ambulancer har vi sikret, at de har mere plads og plads til mere udstyr.

Ambulance Syd skal have leveret i alt 63 ambulancer. De skal leveres løbende inden udgangen af 2021. I første omgang skal der inden udgangen af 2019 leveres 13 nye ambulancer.

Ambulancerne er købt i et udbud, som Region Syddanmark lavede sammen med Region Midtjylland og Region Hovedstaden.

Personalet glæder sig

De nye ambulancer blev i sidste uge vist frem for redderne på fire syddanske ambulancestationer.

Axel Sommerby er ambulanceredder på stationen i Aarup. Han var med, da ambulancerne blev vist frem på stationen i Dalum i sidste uge:

- Der er tydelige forbedringer i forhold til de gamle. Bårerummet er godt indrettet og giver nogle gode arbejdsmuligheder for os, fordi vi kan nå mere udstyr fra behandlersædet.

Lasse Meier, som er elev på stationen i Dalum i Odense, supplerer:

- Der er tænkt over detaljerne, når det kommer til kvalitet og arbejdsmiljø. For eksempel er der kommet lys i skabene, så vi nemmere og hurtigere kan finde det, vi skal bruge. Det letter vores arbejdsgange og er i sidste ende også til fordel for patienten. Vi glæder os til at komme ud og køre i dem.

De tre ambulancer, der nu bliver taget i brug som de første, kommer til at stå på ambulancestationerne i Aabenraa, Odense og Esbjerg.

Masser af sikkerhedsudstyr

Ambulancerne er af typen Volkswagen Crafter 2,0. De får flere hestekræfter end de nuværende. Det giver bedre sikkerhed under udrykningskørsel, da accelerationsevnen er bedre. Derudover er de også udstyret med andet sikkerhedsudstyr som lane assist, blind spot-alarm, cyklistkamera og adaptiv fartpilot.

De nye ambulancer er bedre isoleret end de tidligere, og derfor er der mindre støj og bedre temperatur i bårerummet.

Der bliver indkøbt nye ambulancer, fordi de Mercedes-ambulancer, som redderne i Ambulance Syd kører i i dag, er mere end 4 år gamle og har mange kilometer på tælleren.

Ambulancerne blev leveret til Ambulance Syd den 23. august, hvor de forløbne to måneder er gået med fejlretning i tæt samarbejde med leverandøren (SMC), grundige testforløb, indbygning af elmotor for håndtering af trappestol og oppakning af ambulancerne. Når de næste 10 ambulancer leveres ultimo 2019, vil de efter oppakning være klar til omgående idriftsættelse.

Billeder:

Ny ambulance på vejen

Ny ambulance på vejen

Ny ambulance forfra

Ny ambulance forfra

Ny ambulance i regn

Ny ambulance i regn

Ambulanceredder Axel Sommerby og redderelev Lasse Meier foran ny ambulance

Ambulanceredder Axel Sommerby og redderelev Lasse Meier foran ny ambulance

Yderligere oplysninger

APPFWU02V