Skip til primært indhold

Syddansk tilbud til børn og unge med psykiske vanskeligheder rulles ud i hele landet

På hjemmesiden Mindhelper.dk kan børn og unge få råd og redskaber til at håndtere stress, ensomhed og angst. Erfaringerne er så gode, at Danske Regioner nu vil gøre det til et permanent tilbud til børn og unge i hele landet.

Det er et stort skulderklap til psykiatrisygehusets telepsykiatriske center i Odense, at det internetbaserede tilbud Mindhelper.dk nu bliver et permanent tilbud til børn og unge i hele landet.

Det mener den syddanske regionsrådsformand Stephanie Lose (V), som også er formand for Danske Regioner. Hun siger:

- Mindhelper.dk er et godt eksempel på, at vi mener det, når vi siger, at Region Syddanmark er borgernes region. At vi hele tiden arbejder på at finde løsninger, som kan forbedre vores tilbud, så borgerne får den bedst mulige hjælp, når de har brug for det. For Mindhelper.dk er i den grad et tilbud, som taler de unges sprog og hjælper på den enkeltes præmisser. Derfor er jeg også både stolt over og glad for, at unge i hele landet nu kan benytte sig af tilbuddet og få hjælp på et tidligere tidspunkt.

Råd og redskaber til mental sundhed

Mindhelper.dk kan børn og unge få anonym viden og rådgivning om mental sundhed, og siden tilbuddet blev lanceret i 2016, har siden haft mere end 800.000 besøg.

På hjemmesiden kan de unge eksempelvis få råd og redskaber til at styrke deres mentale sundhed med fx mindfulness-øvelser. De kan også finde et rådgivningstilbud tæt på deres bopæl.

Også succes med internetpsykiatrien.dk

Netop den hjælp, som kan opsøges hjemme i trygge rammer foran skærmen, har Region Syddanmark også før haft succes med.

Tidligere på året blev et andet af regionens internetbaserede behandlingstilbud, Internetpsykiatrien.dk, der henvender sig til borgere med let til moderat angst eller depression, også gjort landsdækkende. 

Stephanie Lose siger:

- Både Internetpsykiatrien.dk og Mindhelper.dk er innovation, når det er bedst. Borgerne kan få hurtig og målrettet hjælp, når det passer dem, samtidig med, at det frigør en del ressourcer blandt medarbejderne, fordi de kan bruge tiden på at give god rådgivning uden at skulle bruge tid på landevejen. Det viser, at vi tør gå forrest og gå nye veje.

Mindhelper.dk skal være et fælles regionalt tilbud fra 1. januar 2019.

 

APPFWU01V