Skip til primært indhold

Fire totalentreprenører i spil til at bygge Nyt OUH

To nordiske, en spansk og en italiensk totalentreprenør er blevet prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på det nye universitetshospital i Odense. Regionsrådet har i dag besluttet at indlede en såkaldt konkurrencepræget dialog med de fire totalentreprenører. Til december afgøres det hvem, der får byggeopgaverne.

I alt har seks totalentreprenører anmodet om at blive prækvalificeret til at færdigprojektere og bygge de dele af det nye universitetshospital i Odense, som Region Syddanmark sendte i udbud i maj 2017. Byggeriet af Nyt OUH bliver et af de største sygehusbyggerier i Danmark, og når det nye sygehus står færdig i slutningen af 2022, bliver det landets største helt nybyggede sygehus.

I dag har et stort flertal i regionsrådet valgt at indlede en konkurrencepræget dialog med fire af de seks totalentreprenører. SF undlod at stemme.

Der er tale om:

- MT Højgaard, der er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder

- NCC/Bravida, der er en af Nordeuropas førende virksomheder indenfor byggeri og ejendomsudvikling

- CMB/Itenera, der er et af Italiens største byggefirmaer

- Comsa/Comsa Industriales, der er et af Spaniens førende byggefirmaer

De fire totalentreprenører er valgt, fordi de er vurderet til at have de bedste tekniske og faglige referencer i forhold til opgaven.

De sidste to virksomheder, som også anmodede om at blive prækvalificeret, er ENKA og Obrascón Huarte Lain S.A.

Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) siger:
- Vi er meget tilfredse med, at seks totalentreprenører har vist interesse for at færdigprojektere og bygge Nyt OUH. Der er tale om nogle meget kompetente entreprenører fra den nordiske og den internationale scene. Vi er glade for interessen for vores projekt. Det styrker os i troen på, at vi har valgt den rigtige udbudsstrategi og samarbejdsform. Nu ser vi frem til en god dialog med de fire entreprenørerne henover efteråret og nogle forhåbentligt attraktive tilbud på opgaverne til december.

Udbud i tre hoveddele

Udbuddet af Nyt OUH er delt op i tre hoveddele: Vidensaksen, behandlings- og sengeafsnit samt klyngerne. Det er Vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittene, som nu er i udbud, og de fire totalentreprenører, som regionen vil forhandle videre med, ønsker at byde på begge opgaver.

Udbuddet af de klyngerne forventes at blive annonceret i begyndelsen af september i år.

Dialogfase frem til november

Dialogen mellem regionen og de fire konsortier begynder i august og varer til november. Efter afslutning af dialogfasen udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale på baggrund af de input, regionen har modtaget.  På baggrund af udbudsmaterialet udarbejder de fire totalentreprenører deres tilbud. Efter planen vælger regionsrådet på mødet den 18. december 2017 den eller de totalentreprenører, der skal bygge de dele af Nyt OUH, som nu er i udbud.

Yderligere oplysninger

Formand for innovationsudvalget Karsten Uno Petersen, Region Syddanmark, 

Administrerende sygehusdirektør, Niels Nørgaard Pedersen, Odense Universitetshospital, mobil 20 28 20 71

APPFWU02V