Skip til primært indhold

Stor opbakning til talentkonference

Mere end 100 repræsentanter fra syddanske virksomheder og kommuner har tilmeldt sig kickoff-konferencen for et nyt projekt, der skal trække højtkvalificeret arbejdskraft til området.

Skal Syddanmark på talenternes verdenskort er der brug for en fælles markedsføringsindsats, der synliggør de unikke faglige miljøer, der findes i området. Det gør projektet Talent Attraction – Southern Denmark nu noget ved. Projektet bliver skudt i gang ved en kickoff-konference 8. oktober 2013 i Spinderihallerne i Vejle og mere end 100 repræsentanter fra syddanske virksomheder og kommuner har meldt deres ankomst. Sammen skal de diskutere, hvordan man kan gøre Syddanmark interessant for de højtkvalificerede kandidater områdets virksomheder efterlyser.

Stort behov for markedsføring

Virksomheder overalt i regionen oplever vanskeligheder med at tiltrække den højtkvalificerede arbejdskraft, de har brug for. I en nylig rundspørge blandt 51 virksomheder i Offshore-branchen i Esbjerg svarer 32% af virksomhederne at de har oplevet rekrutteringsvanskeligheder for medarbejdere med en videregående uddannelse i meget høj grad eller høj grad. Samlet set kan der forventes 1800 til 2000 nye arbejdspladser i offshorebranchen i Esbjerg i 2014, viser rundspørgen som er gennemført af Esbjerg Erhvervsudvikling og Esbjerg Kommune.

En af de virksomheder som oplever et stort behov for at trække højtkvalificeret arbejdskraft til Esbjerg er Semco Maritime. Ifølge HR-direktør Jens Holm-Nielsen er der brug for en tværgående markedsføringsindsats, hvis virksomheden skal kunne tiltrække de kandidater, der er brug for: ”Det er ikke nok at markedsføre Esbjerg som et sted med mange jobmuligheder indenfor offshore-industri. Ægtefællerne til de specialister vi har brug for har ofte andre faglige profiler og derfor er det vigtigt, at vi viser, at der er masser af spændende jobmuligheder i Esbjerg og omegn, og at det er et godt sted at bo og arbejde.”

Livet i Syddanmark

I projektet Talent Attraction – Southern Denmark udvikles en værktøjskasse med fælles markedsføringsmaterialer, der fortæller hvorfor det er attraktivt at arbejde og bo i Syddanmark. Værktøjskassens film, tekster og billeder vil også fortælle, hvad der er særligt ved at bo i Danmark – fra cykelkultur og velfærdsydelser til den attraktive balance mellem arbejde og fritid vi har herhjemme. Materialerne kan virksomheder i hele regionen bruge til at tiltrække medarbejdere fra ind- og udland.

Fakta om Talent Attraction – Southern Denmark

Projektet Talent Attraction – Southern Denmark er en del af en national indsats for at markedsføre danske jobmuligheder med navnet ’Talent Attraction Denmark’. Den syddanske del af projektet løber indtil ultimo 2014 og fokuserer på de faglige syddanske styrkepositioner - energieffektivitet, velfærdsteknologi, design og offshore-industri.

Projektet er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.
Læs mere om projekt Talent Attraction – Southern Denmark.

Bag projektet står foreningen work-live-stay southern denmark. Foreningens formål er at forbedre mulighederne for at syddanske virksomheder kan rekruttere højtkvalificeret arbejdskraft. Foreningen blev stiftet 9. november 2012 i et samarbejde mellem blandt andre private virksomheder, syddanske kommuner og Region Syddanmark.
Læs mere om foreningen work-live-stay southern denmark.

Fakta om Kickoff-konferencen

Konferencen finder sted tirsdag den 8. oktober 2013 kl. 14.00-17.00 i Spinderihallerne, Spinderigade 11E, 7100 Vejle. Læs om konferencens program.

For yderligere information, kontakt venligst:

Merete Woltmann, direktør i work-live-stay southern denmark, T: 2920 1038 E: mwo@worklivestay.dk

Jens Holm-Nielsen, HR-direktør i Semco Maritime, E: jhn@semcomaritime.com

APPFWU02V