Skip til primært indhold

Verdens filmproducenter skal zoome ind på Fyn

Med 900.000 kr. i ryggen er FilmFyn klar til at undersøge, hvordan filmfonden får stablet et servicebureau på benene. Det skal betjene udenlandske filmproducenter, så de vælger Fyn til næste filmproduktion.

Når udenlandske filmproducenter er på jagt efter et nyt sted at indspille en film, skal de føle sig mere end velkomne på Fyn. Her vil alle gode kræfter nemlig stå klar med hjælp til at finde alt fra location- til overnatnings-muligheder. I hvert fald når Film Commission Fyn er på banen.

Syddansk Vækstforums pulje til yderområdeudvikling har bevilliget 900.000 kr. til et forprojekt, der skal løbe en slags servicebureau for filmproducenter i gang fra oktober 2013. Der findes mange film commissions i verden, og de fungerer som lokale hjælpere for filmproducenter. Der findes en dansk-svensk film commission i Øresundsregionen, men den fynske vil være den første rent danske af slagsen.

Vækst i flere brancher

- Vi støtter projektet, fordi vi mener, det kan skabe arbejdspladser på Fyn. Hvis flere filmproducenter får øjnene op for Fyn som stedet, der står klar til at hjælpe, vil det skabe vækst i mange brancher, siger Carl Holst, der er formand for Syddansk Vækstforum.

Det er FilmFyn, der står bag projektet, og her ønsker direktør Bo Damgaard at styrke relationen til producenter i udlandet.

- Det her er et meget vigtigt skridt i den retning, vi arbejder. Den servicefunktion, vi nu skal til at bygge op, er savnet. Midlerne her gør, at vi kan blive mere synlige i udlandet og styrke relationerne til de danske producenter, der ikke kender mulighederne på Fyn. Vi kan nu gøre det nemt at finde og komme til Fyn, siger Bo Damgaard. 

Fakta

Projektets partnere er: Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune, Ærø Kommune, Langeland Kommune ved Turist- og Erhvervsforeningen Langeland samt Udvikling Fyn og bliver søsat af udviklingschef Julie Lindegaard, FilmFyn. 

Yderligere oplysninger fås hos:

Formand Carl Holst (V), Syddansk Vækstforum, tlf. 4032 5210

Direktør Bo Damgaard, Film Fyn, tlf. 4030 9978

APPFWU02V