Skip til primært indhold

Syddansk erhvervsfond giver lån til iværksættervirksomheder Norwell

Den erhvervsdrivende fond Welfare Tech Invest under Region Syddanmark har netop offentliggjort fondens første lån på 1 mio. kr., som er tildelt den fynske iværksættervirksomhed Norwell, der udvikler motionsredskaber til udendørs brug.

Welfare Tech Invest, eller WTI, er oprettet for at fremme iværksætteri i Region Syddanmark blandt andet ved at tilbyde lån til vækstvirksomheder i regionen. 

- Vores mål er at skabe vækst for hele Region Syddanmark i form af lån og investeringer, hvor det er en integreret del af opgaven at tiltrække kapital fra private finansieringskilder. Lånene er øremærket iværksættere i regionens yderområder med lån fra 0,1 til 3 mio. kr., mens investeringsfonden fokuserer på regionens velfærdsteknologiske virksomheder, siger Mads Rasmussen, der er partner i WTI. 

Motion i hverdagen

Virksomheden Norwell har udviklet 'Form Function' serien, som består af en række fitnessredskaber til udendørs brug. Redskaberne kan bruges af alle mennesker, uanset alder og daglige gøremål, og giver brugerne mulighed for at dyrke motion i hverdagen – eksempelvis i parken, på arbejdspladsen, i skolegården, i idrætsklubben eller i det offentlige rum.

- Lånet betyder, at vi kan videreudvikle vores produkter og gøre dem endnu bedre for vores kunder. Det giver os en masse nye muligheder, og vi håber, at vi kan være med til at skabe vækst i hele regionen, siger Lars Barkholt, der er direktør i Norwell.

Inden for det velfærdsteknologiske område har WTI ligeledes indgået en aftale om et mikrolån til virksomheden Optimov, som kan klargøre virksomheden til en egentlig kapitalrejsning. Samtidig indgår Optimov i et såkaldt Accelerace forløb, der er et træningsprogram for de mest perspektivrige iværksættere.

Carl Holst: En kontant håndsrækning

Formanden for Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum, Carl Holst (V), ser frem til at følge projektet hos Norwell.

- I en tid hvor vi hver dag hører om, at bankernes kasse er hårdt lukket i, og at manglen på risikovillig kapital er en stopklods for mange iværksættere, er jeg meget tilfreds med, at Syddansk Vækstforum har igangsat kapitalinitiativer, som direkte gør noget ved det problem. Med fonden har vi øget udbuddet af risikovillig kapital i vores region og kan give en kontant håndsrækning til blandt andet unge virksomheder i yderområderne. Det er et meget stærkt værktøj i forhold til at kunne skabe vækst og udvikling – ikke mindst i en tid med krise. Nu glæder jeg mig til at følge Norwells videre udvikling, og jeg ser frem til at mange flere syddanske iværksættere får glæde af fonden, siger Carl Holst .

For yderligere oplysninger kontakt:

Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum Carl Holst (V), tlf. 4032 5210

Direktør Lars Bakholt, Norwell, tlf. 6268 1658

Accelerace Management, pressekonsulent Henrik Schütt, tlf. 3917 9404 

Om WTI og Accelrace:

Den samlede fond på 95 mio. kr. er opdelt i to separate pengekasser, som samlet drives af Accelerace Management, der er specialister i rådgivning og udvikling af iværksættervirksomheder.

Den ene pengekasse er på 20 mio. kr., og disse midler stammer fra EU og er øremærket virksomheder på de sydfynske øer, Svendborg Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune og Tønder Kommune. Derudover investerer fonden 75 mio. kr. i iværksættervirksomheder fra det velfærdsteknologiske område og inden for velfærdsservices i Region Syddanmark.

Accelerace er et internationalt orienteret forretningsudviklingsprogram for ambitiøse iværksættervirksomheder, der ønsker at accelerere deres vækst. Hvert halve år udvælges 15 virksomheder, som deltager i et fem måneders intensivt forretningsudviklingsforløb.

Læs mere på www.accelerace.dk 

APPFWU02V