Skip til primært indhold

Regionsrådsmedlemmer skal studere grænseoverskridende sundhedssamarbejde og strukturfonde

En række syddanske regionsrådspolitikere tager fra 28. februar til 2. marts til Bruxelles, Maastricht og Basel for at studere grænseoverskridende sundhedssamarbejde og strukturfonde.

I dag krydser syddanske patienter den dansk-tyske grænse for at blive behandlet i Tyskland, ligesom tyske patienter tager til Danmark for at blive behandlet på de syddanske sygehuse. Region Syddanmark vil gerne udbygge dette grænseoverskridende sundhedssamarbejde.  Derfor tager en række syddanske regionsrådspolitikere på studietur, dels for at høre om hvordan EU vil styrke patienternes bevægelsesfrihed, og dels for at studere hvordan man andre steder i Europa praktiserer sundhedssamarbejde på tværs af landegrænser. 

- Syddanske kræftpatienter bliver behandlet i Flensborg, og den tyske lægehelikopter i Nibøl hjælper syddanske patienter hurtigt til sygehuset. Vi samarbejder allerede godt med tyskerne om sundhed på en række felter, men i regionsrådet vil vi gerne udbygge samarbejdet. Det tager vi nu ud i Europa for at hente inspiration til, hvordan vi kan gøre, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for Region Syddanmarks sundhedsudvalg. 

Sådan gør de i andre europæiske grænseområder 

Turen går først til Bruxelles for at høre om den ramme, som EU vil sætte for det grænseoverskridende sundhedssamarbejde i EU-landene. Derefter går turen videre til Maastricht i Belgien, der ligger tæt på både grænsen til Holland og grænsen til Tyskland. Her skal politikerne se på, hvordan sundhedssamarbejdet håndteres i det daglige. Det samme skal politikerne studere i schweiziske Basel, der ligger i nærheden af både den franske og tyske grænse. 

Studieturen er fortrinsvis for regionsrådets medlemmer af sundhedsudvalget og akut- og ø-udvalget. Enkelte andre medlemmer af regionsrådet deltager i Bruxelles-programmet for at høre om EU's strukturfonde, der har til formål at ruste EU som en helhed til den globale konkurrence og at udjævne forskellene mellem lande inden for EU. 

Yderligere oplysninger 

Poul-Erik Svendsen, formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, mobil 29 20 12 00.

APPFWU02V