Skip til primært indhold

Fortsat gratis parkering ved sygehusene i Region Syddanmark

Patienter og pårørende vil fortsat kunne parkere gratis på de syddanske sygehuses parkeringspladser. Sygehuset i Svendborg er eneste undtagelse.

Er du patient eller pårørende på sygehusene i Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus eller Sygehus Sønderjylland, kan du roligt lade pungen blive liggende i tasken, når du har parkeret bilen på sygehusets p-plads.

Et enigt regionsråd har nemlig besluttet at fortsætte med gratis, men tidsbegrænset parkering ved alle de jyske sygehuse samt ved sygehuset i Middelfart.

Til gengæld må akutte patienter og pårørende på de fynske sygehuse i Odense og Svendborg fortsat til lommerne, når de skal på sygehus. Patienter, der har aftale på sygehusene i Odense og Svendborg, kan dog parkere gratis med deres sygesikringskort. Og i Odense kan patienter og pårørende parkere gratis - blot ikke helt tæt på sygehuset.

Nej til regler for reglens skyld

Som en del af budgetforliget 2012 besluttede regionsrådspolitikerne at harmonisere parkeringsreglerne ved regionens sygehuse og med vedtagelsen på regionsrådsmødet den 30. januar er denne beslutning nu udmøntet.

- Det umiddelbart nemmeste havde været ens betaling uanset, hvor i regionen du skal på sygehuset. Men nu skal der jo ikke bare ensartes for ensartethedens skyld. Det handler om, at vi naturligvis skal have nogle regler og forhold for parkering, der giver mening i forhold til det lokalsamfund, vi befinder os i. Og når nu, der ikke er behov for at betale for at parkere ved størstedelen af vores sygehuse, skal vi heller ikke indføre det, siger Stephanie Lose (V), formand for Innovationsudvalget.

Kommunale betalingspladser presser

Årsagen er, at de jyske sygehuse samt sygehuset i Middelfart ikke ligger inde midt i de byer, de er placeret i. Det forhold sammenholdt med tidsbegrænset parkering betyder, at det stort set kun er personer med ærinde på sygehusene, der benytter parkeringspladserne.

I Svendborg er betalingsautomaterne ved sygehusets parkeringsanlæg en konsekvens af, at kommunen indførte betaling på de kommunale p-pladser i byen. Det betød, at borgere med ærinder i byen snuppede p-pladser ved sygehusene og gjorde det svært for patienter og pårørende at parkere tæt nok på sygehuset.

Der vil blive arbejdet videre med at undersøge, om man eventuelt kan tilgodese akutte patienter, forældre til akutte børn og pårørende generelt.

Yderligere oplysninger:

Stephanie Lose (V), formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, mobil 25 33 09 82

Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, mobil 29 46 71 25

FAKTA:

De penge, der kommer ind ved betalingsparkering på sygehusene i Odense og Svendborg, hensættes på en særlig konto og bruges til forbedringer af parkeringsforhold fx asfaltering eller overdækket cykelstativ. Pengene er ikke en del af sygehusets driftsmidler.

Sygehus Lillebælt omfatter sygehusene i Kolding, Vejle, Fredericia, Middelfart og Give.

Sydvestjysk Sygehus omfatter sygehusene i Esbjerg og Grindsted

Sygehus Sønderjylland omfatter sygehusene i Aabenraa, Sønderborg, Tønder og Haderslev.

Odense Universitetshospital/Svendborg omfatter sygehusene i Odense, Svendborg, Nyborg, Ringe og Ærøskøbing.

APPFWU02V