Skip til primært indhold

Rygcenter i Middelfart bringes skridtet videre

Regionsrådet i Region Syddanmark har taget næste skridt mod at samle regionens rygbehandling på et specialiseret rygcenter i Middelfart.

Politikerne i regionsrådet vedtog mandag 25. maj at renovere og tilpasse de eksisterende bygningerne på Middelfart Sygehus for i alt 49,3 mio. kr., så det nye rygcenter kan matche fremtidens krav om en bedre og mere effektiv rygbehandling. Desuden vil rygcentret i Middelfart varetage en uddannelsesaktivitet, hvor mere end 40 kiropraktor- og fysioterapeutstuderende årligt vil kunne afslutte deres uddannelser.

- Vi forventer at opnå et væsentligt kvalitetsløft med et specialiseret rygcenter i Region Syddanmark. Vi opnår, at alle rygpatienter kommer igennem et grundigt tværfagligt forløb ved at samle kompetencerne. Og ved at samle rygbehandlingen får unikke forsknings- og uddannelsesmuligheder, siger

Poul-Erik Svendsen (S), regionsrådets næstformand og formand for udvalg vedrørende gennemførelsesplan for akutområdet.

Regionsrådet besluttede i øvrigt, at rygcentret skal have to MR-scannere i stedet for én, som først var planen, og der skal etableres lokalteams i Ringe, Give, Sønderborg og ved Sydvestjysk Sygehus, som kan tage sig af de patienter, der kræver kortest mulig afstand.

12.000 nye patienter

Region Syddanmark forventer 12.000 nye patienter til rygcentret årligt. Derudover vil rygcentret operere 1.200 og scanne 8.000 patienter i Middelfart samt et mindre antal i lokalteams.

1. september 2009 flyttes rygkirurgien og en del af den ambulante medicinske rygbehandling fra Aabenraa, Give, Ringe og Sydvestjysk Sygehus til rygcentret i Middelfart. Resten af den ambulante medicinske rygbehandling, lokalteams og MR-scanninger samt Kiropraktoruddannelsen flyttes og etableres 1. april 2010. Den akutte og højtspecialiserede rygbehandling vil fortsat være på Odense Universitetshospital.

Medarbejderstaben på rygcentret i Middelfart kommer til at bestå af læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, kiropraktorer, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, psykologer, psykoterapeuter, lægesekretærer og socialrådgivere. Cirka 54 personer flytter fra Give, Ringe og Aabenraa til Middelfart. Medarbejdere som har valgt ikke at flytte til Middelfart, kommer til at indgå i regionens lokalteams eller bliver tilbudt andre ledige stillinger.

APPFWU02V