Skip til primært indhold

Rengøringsarbejde har spillet vigtig rolle under corona

Afspritning, udluftning og kontaktflader har været på alles læber under coronapandemien. Det er måske nyt for dele af befolkningen, at opmærksomheden på rengøring er så stor. Men det har i mange år været hverdag for rengøringsmedarbejderne og øvrigt personale på de syddanske sygehuse. Medarbejdere har derfor også spillet en essentiel rolle under corona. Seneste rengøringseftersyn viser, at sygehusene har holdt et højt niveau, hvilket har været meget vigtigt under coronapandemien.

Corona har sat fokus på mange ting. Håndsprit, smitte på kontaktflader og generel rengøring har eksempelvis fået større opmærksomhed end vanligt.

Rengøringsmedarbejderne og de øvrige medarbejdere på de syddanske sygehuse er dog vant til, at der er fokus på deres arbejde. Hvert halvår bliver der nemlig lavet et grundigt eftersyn af rengøringen på sygehusene. Seneste eftersyn fra første halvår af 2021 viser rigtig flotte resultater.

Sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S) siger:

- Der er mange faggrupper, der har ydet en stor indsats under corona og fortsat gør det. En af de grupper er vores rengøringsmedarbejdere. Corona har også betydet forandringer i arbejdsvilkårene for en del af dem, men som eftersynet viser, så har de løftet deres opgave enormt flot. Det tager jeg hatten af for, for de har spillet en central rolle.

Godkendte eftersyn på alle syddanske sygehuse

Rengøringseftersynet bliver lavet hvert halvår. 1000 lokaler med forskellige funktioner på alle sygehuse i hele regionen er blevet efterset i denne omgang. Det er det eksterne firma Dansk Servicerådgivning, der laver eftersynet, og de kigger efter to faglige rettesnore: en standard for den generelle rengøring og en retningslinje for infektionshygiejne.

Standarden og retningslinjen beskriver, hvad der skal kigges efter, og hvor rent der skal være, før eftersynet er betegnet som godkendt.

Alle syddanske sygehuse har fået godkendt eftersyn af deres rengøring og infektionshygiejne.

Se rapporten

Dyk ned i tallene i den samlede rapport, der findes i dagsordenen til det kommende møde i sundhedsudvalget. - OBS side mangler

Yderligere oplysninger

APPFWU01V