Skip til primært indhold

Praktiserende læge overtager lægeklinikken i Ølgod til oktober

Region Syddanmark har solgt udbudsklinikken i Ølgod, som alles Lægehus driver i dag, til en praktiserende læge. Alle patienter kan blive i klinikken og personalet følger med.

3.400 borgere i Ølgod har netop fået brev fra Region Syddanmark om, at regionen har solgt lægeklinikken på Vestergade 10 i Ølgod til praktiserende læge Jacob Søndergaard, som overtager klinikken 1. oktober i år.
 
Udbudsklinikken blev etableret på et tidspunkt, hvor der var lægemangel i området, og Region Syddanmark ikke kunne finde en praktiserende læge, som ville etablere sig i Ølgod på almindelige vilkår.
 
Derfor indgik regionen en aftale med alles Lægehus om at drive udbudsklinikken i fire år, hvorefter den ifølge loven skulle udbydes til salg igen.
 
Udvalgsformand Bo Libergren (V) fra Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark siger:
 
- Jeg er rigtig glad for, at regionens indsats med at tiltrække læger går så godt, at vi kan sælge klinikken videre. Der var faktisk tre mulige købere, og det viser, at det generelt går fremad med lægedækningen i regionen. Samtidig vil jeg også gerne takke alles Lægehus, som stod klar, da vi havde brug for dem. De har gjort et godt stykke arbejde, siger han.

Klinikpersonalet bliver de samme som nu

48-årige Jacob Søndergaard ejer i forvejen Dit Lægehus Skjern og vil praktisere i Ølgod, når han overtager klinikken og de fire medarbejdere, der arbejder der i dag. Derudover vil der blive ansat endnu en sygeplejerske.
 
- Det er super godt, at klinikkens personale har lyst til at blive i klinikken, når jeg overtager, for de er dygtige, og for patienterne er det også rart at møde kendte ansigter. Det er på alle måder en rigtig fin klinik, så jeg er sikker på, at jeg vil falde rigtig godt til i Ølgod, siger Jacob Søndergaard, der har været praktiserende læge i Norge i otte år og snart tre år i Skjern.
 
Udover selv at praktisere i klinikken vil Jacob Søndergaard ansætte yderligere en læge i klinikken.
Glade for Ølgod
alles Lægehus driver ud over klinikken i Ølgod bl.a. også udbudsklinikker i Hjerting ved Esbjerg, i Tønder og på Ærø.
 
Bestyrelsesformand i alles Lægehus Thomas Helt siger:
 
- Vi har været rigtig glade for at være i Ølgod, hvor vores læger og øvrige personale har fået et godt forhold til patienterne. Vi ønsker Jacob Søndergaard tillykke med købet og håber, at han bliver lige så glad for at praktisere der, som vi har været.

Patienter får automatisk ny læge

De patienter, der pt. er tilknyttet alles Lægehus Ølgod vil automatisk blive tilknyttet Jacob Søndergaard og modtage et nyt sundhedskort. 
 
Patienter, der ønsker en anden læge, kan skifte læge på sundhed.dk. Lægeskift vil i denne sammenhæng være gratis, og patienterne vil få nærmere besked fra regionen vedrørende lægeskiftet. 

Yderligere oplysninger

Udvalgsformand Bo Libergren V, Udvalget for det nære sundhedsvæsen, Region Syddanmark,
Praktiserende læge Jacob Søndergaard, telefon 2729 0372

Kontaktperson

Bo Libergren


29 20 18 00
APPFWU02V