Skip til primært indhold

Syddanske vaccinationscentre falder på plads

Region Syddanmark er i fuld gang med at oprette vaccinationscentre, hvor syddanskerne over de kommende mange måneder kan blive vaccineret mod Corona. I første omgang er regionen klar med lokationer for syv af dem.

I løbet af kort tid får danskerne mulighed for at blive vaccineret for COVID-19, og i første omgang er det de mest udsatte, der skal tilbydes vaccinen.
 
Det bliver derfor borgere på plejehjem, personale på plejehjem og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsenet samt ældre- og socialområdet, som er mest udsat for smitte med Coronavirus, der først får tilbuddet om en vaccine.
 
Når der kommer flere vacciner til landet, vil tilbuddet blive sendt ud til borgere over 85 år, der bor i deres eget hjem, udvalgte ældre over 65 år, der modtager hjemmepleje, og borgere under 65, der har en øget risiko for at blive alvorlig syge, hvis de bliver smittet med Coronavirus.
 
Nogle af disse borgere skal vaccineres i vaccinationscentre, som regionerne er ved at stable på benene. 
 
Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:
 
- Vi arbejder mod uret for at få alle tingene på plads, så vi kan begynde at vaccinere syddanskerne, når vaccinerne bliver godkendt og ankommer i regionen. I de første dage vil vi vaccinere ude på plejehjemmene og medarbejderne på sygehusene, men allerede i begyndelsen af januar er vi klar til at begynde at vaccinere på vaccinationscentrene, i takt med, at vi får flere vacciner. 
 
Koncerndirektøren forklarer, at man får tilbuddet om vaccine tilsendt i sin digitale postkasse eller som brevpost, når det er ens tur. Af brevet fremgår det, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at benytte sig af tilbuddet.

Syv syddanske vaccinationscentre i første omgang

I Region Syddanmark bliver der i første omgang oprettet vaccinationscentre på syv syddanske lokationer, hvoraf man har fundet adresser til de fem, men på sigt vil der komme flere til. De første vaccinationscentre åbner i følgende byer:
 

  • Odense – Athenevænget 2-4, 5250 Odense SV
  • Svendborg – Ryttervej 63, 5700 Svendborg
  • Esbjerg – Randersvej 42, 6700 Esbjerg
  • Sønderborg – Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg
  • Aabenraa (Rødekro) – Skånevej 5, 6230 Rødekro
  • Kolding – Adressen for vaccinationscenteret i Kolding er endnu ikke endelig på plads 
  • Vejle – Adressen for vaccinationscenteret i Vejle er endnu ikke endelig på plads

Sygehusene i Region Syddanmark har i nogle tilfælde etableret vaccinationscentrene i de allerede eksisterende testcentre. Senere hen vil nogle af centrene sandsynligvis flytte adresse til faciliteter med mere plads.
 

Kurt Espersen har stor ros til medarbejderne oven på en lang coronakamp og et hektisk vaccineforløb:

 
- Jeg har svært ved at finde ord for, hvor stor en indsats både vores kliniske og administrative medarbejdere har leveret. I snart et år har de kontinuerligt og utrætteligt løst de svære opgaver, som er blevet lagt foran dem, og alligevel formår de på rekordtid at stable vaccinationscentre på benene, finde løsninger for vaccinationerne på plejehjemmene og lave et setup for vaccinationen af sundhedspersonalet. Det er ganske enkelt imponerende.

Yderligere information:

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU02V