Skip til primært indhold

Region Syddanmark er klar til at vaccinere udvalgte grupper

Når vaccinerne ankommer, er Region Syddanmark klar til at vaccinere udvalgte grupper af borgere og udvalgte ansatte i sundhedsvæsenet og ældreplejen.

Vaccinerne mod COVID-19 er på vej mod Danmark, og Region Syddanmark melder alt klar til at vaccinere udvalgte grupper af borgere samt ansatte med størst risiko for smitte.

Koncerndirektør Kurt Espersen siger:

- Det har været et stort arbejde at blive klar, men nu er vi der, hvor vi kan stikke nålen ind, i det øjeblik vi har vaccinerne. Selvom vi har meget arbejde bag os, så har vi også meget foran os. De nationale myndigheder har udpeget de grupper, der skal have tilbuddet først, så det er dem, vi fokuserer på. Efterhånden som der kommer flere vacciner, vil flere grupper kunne blive vaccineret

I Region Syddanmark vil det være Odense Universitetshospital, der modtager de første vacciner, som de fordeler. Det drejer sig om cirka 2000 doser. 

De personer, der i første omgang får vaccinen tilbudt, er borgere på udvalgte plejehjem i Odense Kommune. Herefter planlægges vaccinationer på alle plejehjem i tæt dialog med kommunerne og i takt med at vaccinerne ankommer.

Medarbejdere i sundhedsvæsenet, der har størst risiko for at blive smittet i forbindelse med deres arbejde, fx medarbejdere på COVID-afsnit, intensivafdelinger og akutmodtagelser, almen praksis og plejepersonalet i kommunerne får også vaccinen tilbudt som de første.

Region Syddanmark forventer at få flere vacciner mellem jul og nytår, og disse skal efter planen fordeles ud i hele regionen og dermed også ud i flere kommuner. Det har ikke været muligt med første sending, da den er leveret optøet, og dermed er særligt følsom over for transport.

Alle får direkte besked

Plejehjemsbeboerne får tilbudt vaccinen direkte på det plejehjem, hvor de bor. Region Syddanmark åbner desuden otte vaccinationscentre rundt om i regionen, hvor øvrige grupper kan få vaccinen. De åbner lige efter nytår.

Vaccinationscentrene er et tilbud til de mest sårbare patienter og personale i regioner, kommuner og almen praksis. Det vil blive tilbudt udvalgte målgrupper, som selv kan transportere sig til et vaccinationscenter. Her vil man også få direkte besked om tilbuddet, når man har mulighed for at blive vaccineret. Senere vil vaccinationscentrene vil også skulle benyttes af alle andre borgere og nogle grupper af sundhedsmedarbejdere.

Du kan altid få opdateret information om vaccination på Region Syddanmarks hjemmeside

Yderligere oplysninger

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU01V