Skip til primært indhold

Konference: Hjertet i fremtidens sundhedsvæsen banker for ny teknologi

Kan droner, robotter, virtual reality og kunstig intelligens bidrage til fremtidens sundhedsvæsen, og hvordan arbejder man med de teknologiske løsninger i det daglige? Det er spørgsmål, der i disse dage debatteres ivrigt af offentlige og private aktører fra ind- og udland på WHINN-konferencen i Odense.

Når WHINN (Week of Health and INNovation) i disse dage finder sted i Odense, er det femte gang, den store konferenceuge afholdes. I år er hovedtemaet Better Healthcare Through Future Technology, og lokale, nationale og internationale eksperter giver bud på, hvordan teknologiske løsninger kan bruges til at løse fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet.

Region Syddanmark har i mange år haft fokus på sundheds- og velfærdsinnovation som en del af regionens udviklingsstrategi og innovationsstrategi, og regionen har i alle årene været en af partnerne bag WHINN.

Det sker ud fra den betragtning, at nye teknologier understøtter innovation på de danske sygehuse og i det danske sundhedsvæsen.

Formand for Anlægs- og Innovationsudvalget i Region Syddanmark Karsten Uno Petersen (S) siger:

- På WHINN sætter vi fokus på den teknologiske udvikling af fremtidens sundhedsvæsen. Det gør Region Syddanmark allerede lokalt, men vi kan ikke stå alene. Vi har brug for at lære af andres erfaringer og få indsigt i ny viden. Med WHINN har vi opbygget et vigtigt internationalt innovationsmiljø, hvor iværksættere, virksomheder, beslutningstagere, klinikere og eksperter fra ind- og udland kan mødes og dele perspektiver med hinanden.

I år kan de offentlige og private aktører mødes på fem konferencespor: Easy and Equal Access to Care, Digital Health, Home Based Health, Fremtidens sundhedsprofessionelle (dansk spor) og Robots and Drones in the Future. Dertil er Danske Regioner og Dansk Industri gået sammen om en heldagskonference under overskriften HealthTech and data driven innovation – the solution to our future challenges in healthcare?

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

- På WHINN ser vi på udfordringerne både indefra og udefra og bliver klogere på hinandens kompetencer og ressourcer. Virksomhederne er f.eks. specialister i at udvikle nye teknologier, sundhedspersonale og sygehuse kender patienternes behov og kan prøve nye arbejdsgange af, mens vidensinstitutionerne forsker i effekten og uddanner fremtidens sundhedsprofessionelle. Alle har en rolle, og derfor mener jeg, at et innovativt samarbejde mellem offentlige og private aktører er en forudsætning for, at vi sammen kan skabe de bedste løsninger til gavn for patienter og sundhedsvæsen.

WHINN 2019 finder sted 19.-21. november i Campus Odense-faciliteterne hos Syddansk Universitet, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Syddanske Forskerparker/Videnbyen herunder lokaler i Teknologisk Institut, Syddansk Sundhedsinnovation og Welfare Tech.

Se mere på WHINN's egen hjemmeside.

Fakta om WHINN

I år er det 5. gang, vidensfestivalen om sundhedsinnovation WHINN (Week of Health and INNovation) afholdes i Odense. Første gang var i 2015.

WHINN er et fællesinitiativ på tværs af syddanske aktører. Hovedparterne bag er Odense Kommune, OUH – Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus, SDU – Syddansk Universitet, WelfareTech, Healthcare DENMARK, UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Syddansk Sundhedsinnovation og Region Syddanmark.

I år er temaet på WHINN Better Healthcare Through Future Technology, der bliver belyst via fem store konferencespor, events, udstillinger, præsentationer ved keynote speakers, delegationsbesøg, debatter og meget mere.

WHINN skaber mulighed for, at virksomheder og sundhedspersonale mødes. Det er her, eksperter og sundhedsaktører fra hele verden samles omkring arbejdet med sundheds-apps, virtual reality, telesundhed, kunstig intelligens, teknologiparathed, digitale kompetencer, robotter og droner, IKT-løsninger og andre digitale løsninger, der kan bruges til at håndtere fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet.

Yderligere oplysninger

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre

Karsten Uno Petersen

Formand for Anlæg- og innovationsudvalget

Regionsrådet


21 63 11 93
APPFWU01V