Skip til primært indhold

Projektgrundlaget for første del af Nyt OUH er nu på plads

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har i dag godkendt det samlede projektgrundlag for vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, der udgør cirka 60 procent af det nye sygehus. Grundlaget er dermed på plads, for at JV CMB/Itinera til sommer kan gå i gang med at bygge det nye universitetshospital i Odense.

I september sidste år indgik Region Syddanmark en endelig kontrakt med den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på det nye universitetshospital i Odense.

Nu har et bredt flertal i regionsrådet godkendt det samlede projektgrundlag for denne første del af byggeriet af Nyt OUH. Enhedslistens to medlemmer stemte imod.

Projektgrundlaget kan beskrives som den færdige byggetegning. Derfor er det nu på plads, hvordan det nye sygehus kommer til at se ud, hvilke materialer det skal bygges af, og hvordan rumfordelingen i det nye sygehus bliver.

Byggeriet af det nye universitetshospital i Odense kan dermed gå i gang.

Byggeriet bliver et af de største sygehusbyggerier i Danmark, og Nyt OUH bliver landets største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt i slutningen af 2022.

Vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH omfatter cirka 60 procent af det nye universitetshospital i Odense, og totalentrepriserne på denne del af det nye sygehus beløber sig til i alt 2,9 mia. kr.

Formand for regionens anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S), siger:

- Vi står nu med de færdige byggetegninger til første del af det nye universitetshospital. Det betyder, at når de sidste små detaljer er på plads, kan JV CMB/Itinera til sommer gå i gang med at støbe fundamentet til denne del af Nyt OUH. Som det ser ud nu, får vi det sygehus, vi har ønsket os - uden at vi har skåret hjørner af - og vi får det til den fastsatte pris og til aftalt tid. Sammenbygningen med universitetet er ret unikt, og vi står til at få et sygehus, som kan måle sig med de bedste sygehuse i Danmark og Europa.

Omfattende gennemgang af projektgrundlaget

I de seneste måneder har projektorganisationen for Nyt OUH sammen med byggeherrerådgiver og eksterne specialister lavet en grundig gennemgang af det projektgrundlag for vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittene, som JV CMB/Itinera afleverede 1. november 2018. På baggrund af denne såkaldte granskning er projektorganisationen tilfreds med materialet. Dog skal materialet suppleres på enkelte områder. Et arbejde som JV CMB/Itinera nu er i gang med.

Skurby opføres i foråret

Efter planen går JV CMB/Itinera i april og maj i gang med at etablere skurbys-faciliteter til bygningsarbejdere og administrativt personale. Dermed kan arbejdet med at støbe de første fundamenter til Nyt OUH gå i gang lige omkring sommerferien.

JV CMB/Itinera skal også bygge de fire klynger, der udgør den resterende del af Nyt OUH. Det forventes, at Regionsrådet godkender den endelige kontakt med JV CMB/Itinera om denne del af byggeriet til juni.

Fakta

Vidensaksen bliver rygraden i Nyt OUH og danner koblingen mellem klynger, behandlings- og sengeafsnit og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Behandlings- og sengeafsnittet på Nyt OUH kommer til at udgøre bygningsanlæggets øst-vestgående midterakse på hver sin side af Vidensaksen og skal blandt andet indeholde operationsstuer og billeddiagnostik. På de øverste etager kommer de fleste af sygehusets enestuer til at ligge.

De fire klynger kommer blandt andet til at indeholde sygehusets fælles akutmodtagelse, børne- og ungepsykiatri samt fødsler og kvindesygdomme, højisolation, ambulatorier, nuklearmedicin og apotek. (se kort over udbudsområder)

Se kort over de tre udbudsområder på Nyt OUH

Sådan kommer hovedindgangen til Nyt OUH til at se ud – (illustration fra projektgrundlaget)

Sådan kommer hovedindgangen til Nyt OUH til at se ud – (illustration fra projektgrundlaget)

Yderligere oplysninger

Formand for anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S), Region Syddanmark.

Direktør Torben Hedegaard Jensen, Odense Universitetshospital, mobil 21 25 01 95

Link til alle regionsrådsmedlemmer

APPFWU02V