Skip til primært indhold

Åbent hus på tre syddanske sygehusbyggerier og et sundhedscenter

Region Syddanmark inviterer til åbent hus på tre af regionens mange sygehusbyggerier og et sundhedscenter. Der sker søndag den 2. september og foregår i Odense, Aabenraa, Esbjerg og Haderslev. Alle åbent hus-arrangementerne begynder kl. 10.

Tag en travetur på dele af den tre kilometer lange ringvej rundt om det nye universitetshospital i Odense. Se de nye sengebygninger med enestuer, der er ved at blive bygget, på sygehusene i Aabenraa og Esbjerg. Eller oplev Sundhedscenter Haderslev, der netop er indviet.

Sygehusbyggerier for milliarder
Region Syddanmark udvider og bygger nye sygehuse for milliarder i disse år. Søndag den 2. september er der en unik mulighed for at komme helt tæt på nogle af disse meget store byggeprojekter, når Region Syddanmark inviterer til åbent hus.

På Nyt OUH-byggepladsen i Odense kan du få et førstehåndsindtryk af et af de største sygehusbyggerier i Danmark. På byggepladserne ved sygehusene i Aabenraa og Esbjerg kan du se, hvordan de store akutsygehuse i Sønderjylland og Sydvestjylland for alvor tager form. Endelig er der mulighed for at opleve det nye sundhedscenter i Haderslev, der er et fælles projekt mellem Region Syddanmark og Haderslev Kommune.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig til at invitere borgerne inden for i byggerierne:

- Vi vil gerne tilbyde syddanskerne den bedste behandling, når de bliver indlagt på et af vores sygehuse – både når det gælder fysisk og psykisk sygdom. Nye sygehuse sikrer nye gode rammer for den behandling, vi tilbyder. Vi får så at sige bygget den nyeste viden ind i sygehusene – både når vi snakker teknologi og effektive patientforløb. Vi glæder os til på søndag at vise syddanskerne nogle af vores sygehusbyggerier.

Politikere byder på kaffe og kage
Ved de fire arrangementer er der en lang række aktiviteter, som henvender sig til både til børn og voksne. Regionsrådspolitikerne byder ved alle arrangementerne deltagerne på kaffe og kage, så der er mulighed for at få en snak om sygehusbyggeri. I Sundhedscenter Haderslev er politikere fra Haderslev Kommune medværter.

Formanden for Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg, Thies Mathiesen (DF), siger:
- Til åbent hus i Sundhedscenter Haderslev får borgerne mulighed for at møde de sundhedsaktører, der nu på tværs af kommune og region arbejder sammen i huset. På dagen sætter vi blandt andet spot på det at leve med psykisk lidelse gennem personlige fortællinger fra skuespiller Farshad Kholghi. Det vil også være muligt at komme i dialog med en række af de frivillige organisationer, der er med til at give liv i huset. 

Del af en landsdækkende kampagne

De fire syddanske åbent hus-arrangementer er led i den landsdækkende kampagne ”Vi bygger for livet”. Kampagnen sætter fokus på de mange nye sygehusbyggerier rundt omkring i Danmark. I forbindelse med kampagnen er der er åbent hus på 12 sygehusbyggerier på tværs af landet den 2. september.

Formanden for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, der har med Region Syddanmarks sygehusbyggerier at gøre, Karsten Uno Petersen(S) siger:
- Vi har fået statspenge til Nyt OUH, sygehuset i Kolding og sygehuset i Aabenraa, men i Esbjerg udvider vi sygehuset for mere end 700 mio. kr. af regionens egne penge. Det gør vi, fordi vi i regionsrådet har fokus på, at alle syddanskere får adgang til de mest moderne faciliteter på det store akutsygehus, som de hører under.

Læs mere: www.vibyggerforlivet.dk

Tid og sted for de fire åbent Hus-arrangementer

På Nyt OUH-byggepladsen, Glisholmvej 2A, 5260 Odense S.

Søndag den 2. september 2018 kl. 10-15.

Kom og oplev

 • byggepladsen set fra en drone
 • en gåtur på Nyt OUH's nye ringvej op til de nyanlagte søer
 • en tur gennem den 210 meter lange servicetunnel
 • en række oplæg om hvad fremtidens patient kan vente sig af fordele ved at hospital, universitet og psykiatri er tæt forbundne
 • regionspolitikere byder på kaffe og kage

Byggepladsen ved Sygehus Sønderjylland,
Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa, indgang A.

Søndag den 2. september 2018 kl. 10-14.

Kom og oplev

 • guidede rundture i det nye byggeri
 • film om akutsygehuset
 • dronefilm af sygehusbyggeriet
 • kunstneren Karin Storm, der skal udsmykke de nye bygninger
 • regionsrådspolitikere byder på kaffe og kage

På byggepladsen ved Sydvestjysk Sygehus,
indgang i Østergade, 6700 Esbjerg.

Søndag den 2. september 2018 kl. 10-13.

Kom og oplev

 • fremtidens ensengsstuer i den nye sengebygning
 • sygehusets nye blodprøveambulatorium - prøv at tage din egen blodprøve
 • hør om sygehusets nye bespisningskoncept og patientens minibar
 • regionsrådspolitikere byder på kaffe og kage

Clausensvej 25, 6100 Haderslev.

Søndag den 2. september 2018 kl. 10-14.

Kom og oplev

 • foredrag ved Farshad Kholghi
 • guidede rundture i Sundhedscenter Haderslev
 • Haderslev Drengekor
 • kunstneren Kristian Vodder præsenterer sin udsmykningen af centeret
 • politikere fra region og kommune byder på kaffe og kage

 

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre

Carsten Bruun

Presserådgiver

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


20 26 33 92
APPFWU01V