Skip til primært indhold

Jan Erik Henriksen bliver direktør for Steno Diabetes Center Odense

Som centerdirektør får Jan Erik Henriksen til opgave at virkeliggøre det nye center, som Novo Nordisk Fonden har doneret 1,4 mia. kroner til.

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Jan Erik Henriksen som centerdirektør for Steno Diabetescenter Odense.

Jan Erik Henriksen er 56 år og kommer fra en stilling som ledende overlæge på Endokrinologisk afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han gennem mange år har arbejdet med diabetespatienter og forsket i diabetessygdomme. Jan Erik Henriksen har desuden gennem det seneste års tid været med til at formulere baggrunden for Steno Diabetes Center Odense.

Koncerndirektør Kurt Espersen glæder sig til samarbejdet med Jan Erik Henriksen:

- Med Steno Diabetes Center Odense får vi mulighed for at give den behandling, vi kan tilbyde syddanske diabetespatienter, et markant løft. Jeg er utrolig glad for, at vi har fået en meget dygtig og anerkendt læge som centerdirektør for det nye center. Det betyder, at vi hurtigt kan komme i gang med at etablere det nye center og få fokus på forskning, uddannelse og patientinddragelse til gavn for alle patienter med diabetes i Region Syddanmark.

Skal bygge nyt center op

Som centerdirektør kommer Jan Erik Henriksen til at stå i spidsen for opbygningen af Steno Diabetes Center Odense, der fra årsskiftet etableres på Odense Universitetshospital. Når Nyt OUH står færdigt rykker centret ind i en ny særskilt bygning ved det nye universitetshospital.
Centret skal stå for den højt specialiserede diabetesbehandling i hele regionen, være den ledende kraft i kompetenceudviklingen af sundhedsprofessionelle og styrke forskningen i diabetes i samarbejde med Syddansk Universitet og andre nationale og internationale samarbejdspartnere.

Centret skal desuden være omdrejningspunkt for udviklingen af den basale diabetesbehandling i samarbejde med alle sygehusene i regionen.

Jan Erik Henriksen vil som centerdirektør referere til den bestyrelse, der bliver nedsat for Steno Diabetes Center Odense.

Jan Erik Henriksen begynder i sit nye job den 1. december 2017 og glæder sig til at komme i gang med arbejdet:

- Jeg glæder mig enormt til at komme rigtigt i gang med det meget spændende arbejde, der kommer til at ligge i det nye Steno Diabetes Center. Vi får nu, med hjælp af midler doneret fra Novo Nordisk Fonden, mulighed for at afprøve og teste de rigtig mange idéer, vi har haft igennem mange år. Det vil betyde, at vi fortløbende kan tilpasse diabetesbehandlingen, så den altid vil leve op til det højeste evidensbaserede niveau – til gavn for alle diabetespatienter i Region Syddanmark.

Fakta om Jan Erik Henriksen i uddrag

Jan Erik Henriksen har siden 2010 været ledende overlæge på Endokrinologisk afdeling M på Odense Universitetshospital og har sideløbende været klinisk lektor på Odense Universitet.
Jan Erik Henriksen har sin lægevidenskabelige embedseksamen fra Københavns Universitet i 1988 og kom allerede året efter til sygehuset i Odense som reservelæge. Her gennemførte han sin speciallægeuddannelse i endokrinologi. Har desuden skrevet PhD og været vejleder for flere PhD-studerende på endokrinologisk afdeling.

Jan Erik Henriksen bor i Vissenbjerg sammen med sin kone Lotte Truelsen. Jan Erik Henriksen har to voksne døtre.

Foto af Jan Erik Henriksen:

Yderligere oplysninger

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, mobil 21 67 90 21

Ny centerdirektør Jan Erik Henriksen, mobil 20 33 21 74

Kontaktoplysning

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU01V