Skip til primært indhold

Aftale om Scale-up elitetræningscenter for oplevelseserhverv

Syddansk Vækstforum har investeret 10 mio. kroner i et nyt Scale-up Denmark elitetræningscenter, som skal hjælpe unge virksomheder med vækstpotentiale inden for turisme og design til at vokse sig store på rekordfart.

Og der er i dag indgået aftale mellem konsortiet bag Scale-up Denmark og dem, der skal drive centeret; SE Next Step A/S, Insero A/S og Spinderihallerne Vejle Kommune.

Elitetræningscenteret er en del af det landsdækkende initiativ Scale-up Denmark, som giver virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale adgang til stærke faglige miljøer og intensiv træning.

Formand for Syddansk Vækstforum og Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), udtaler:

- Det glæder mig, at vi med elitetræningscenteret inden for oplevelseserhverv nu har et rigtig stærkt tilbud til virksomheder med et vækstpotentiale. Syddanmark har en række styrker, når det handler om turisme, design og designanvendelse, og med det nye center forventer vi, at oplevelseserhvervet får et markant løft.

I Syddanmark er der på nuværende tidspunkt etableret Scale-up Denmark elitetræningscentre inden for energieffektive teknologier, offshore industri og sundheds- og velfærdsteknologi.

Med den aftale, der er indgået i dag inden for oplevelseserhverv, er der nu også en god scale-up mulighed for de mange nye og lovende virksomheder inden for turisme, design og designanvendelse.

CEO Group President, Lars Bilde, Isabella Group, udtaler:

- I Isabella ser vi frem til, at Scale-up Denmark nu også får en hub med fokus på oplevelseserhverv. Vores forretningsområde - oplevelses-turisme - er særdeles dynamisk og præget af nye udfordringer, og det stiller krav til innovationsevnen. Scale-up Denmark kan være med til at bringe nye virksomheder med innovative idéer ind i feltet – til gavn for os alle – uanset om vi er veletablerede virksomheder eller vi er nye i forretningsområdet. Vi ser Scale-up Denmark som et mødested, hvor vi kan skabe synergi og spille hinanden gode. Som en af de veletablerede virksomheder på området ønsker vi at bidrage aktivt til initiativet.

I dag blev der også indgået aftale mellem konsortiet bag Scale-up Denmark og parterne Væksthus Syddanmark, Teknologisk Institut og Udvikling Fyn Odense Robotics om at drive et elitetræningscenter for robotteknologi.

Fakta om Scale-up Denmark

  • Scale-up Denmark er et landsdækkende treårigt vækstinitiativ, som de fem regioner og Erhvervsstyrelsen samarbejder om.
  • Det er målet med Scale-up Denmark, at mere end 355 særligt lovende virksomheder vokser sig store og skaber over 1.200 nye arbejdspladser og en meromsætning på omkring 2 mia. kroner i løbet af fem år.
  • For at nå i mål er der etableret regionale træningscentre, der er baseret på de regionale specialiseringer og styrker. Initiativet tager altså afsæt i en ”arbejdsdeling” mellem regionerne.
  • Det er de bedste nationale og internationale virksomheder med potentiale til at udvikle sig til vækstvirksomheder inden for forretningsområderne, der rekrutteres til træningscentrene.

Yderligere oplysninger:

Formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark,

CEO Lisbeth Valther, SE Next Step, tlf. 20 30 84 52

Kontaktperson

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre
APPFWU02V