Skip til primært indhold

Kørsel af vagtlæger udbydes før tid

Region Syddanmark sender kørslen af vagtlæger i et nyt udbud med kontraktstart pr. 1. februar 2017. Det har regionen besluttet efter en afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.

Efter en afgørelse i Klagenævnet for Udbud sender Region Syddanmark nu kørslen af vagtlæger i nyt udbud før tid.

Beslutningen betyder, at DanTaxi, der vandt det seneste udbud kører frem til 1. februar 2017 i stedet for udgangen af november 2017, som ellers var planen.

Særlige regler afholdt region fra at vælge det billigste tilbud
Virksomheden DanTaxi vandt udbuddet, selvom virksomheden SIM Lægekørsel afgav det billigste tilbud.

Ifølge Trafik- og Byggestyrelsen samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skulle Region Syddanmark i sin tid vælge DanTaxi på grund af nogle særlige regler på området, selvom deres tilbud var dyrere.

Men de vurderinger er altså ikke korrekte ifølge Klagenævnet for Udbud, der med den nye afgørelse skaber ny retspraksis på området.

Ærgerlig situation for alle involverede

Regionen opsiger derfor aftalen med DanTaxi med henvisning til den opsigelsesklausul, der er indskrevet i kontrakten.

Formand for sundhedssamordningsudvalget, Tage Petersen (V), der som en del af regionsrådet har modtaget en redegørelse om sagen, mener ikke, at regionen kunne have handlet anderledes:

- Vi har hele tiden forsøgt at følge reglerne på området. Derfor tager vi nu konsekvensen af Klagenævnet for Udbuds afgørelse og afslutter aftalen med DanTaxi knap ét år før tid. Det mener vi er det eneste rigtige at gøre i den her trælse situation.

Region Syddanmark har besluttet at sende en skriftlig kritik af den rådgivning, som regionen har fået, til Trafik- og Byggestyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Fakta

Region Syddanmark er pålagt at sende opgaven med at transportere vagtlægerne rundt i regionen i udbud.

Da lægevagtskørslen blev udbudt i efteråret 2015 bød taxavirksomheden DanTaxi, limousinevirksomheden SIM Lægekørsel og en tredje virksomhed bud på opgaven.

SIM Lægekørsel kom med det billigste tilbud, men da retspraksis hidtil har været, at taxaselskaber skal vælges forud for limousineselskaber, så var regionen tvunget til at vælge DanTaxis dyrere tilbud

Den retspraksis har Klagenævnet for Udbud nu ændret på.

Lægevagtskørslen er en opgave til omkring 20 millioner kroner om året. I øjeblikket har DanTaxi opgaven, men den aftale opsiges nu til februar 2017 – i stedet for at løbe til slutningen af november 2017.

Yderligere information

Udvalgsformand Tage Petersen (V), Region Syddanmark,
telefon 21 59 86 06

Økonomidirektør Mogens Sehested Kristensen, Region Syddanmark, telefon 29 20 11 50

Kontaktoplysning

APPFWU01V