Skip til primært indhold

Sletning af DAMD-oplysninger lukker til midnat

Region Syddanmark har fra den 28. marts 2015 ikke længere ret til at imødekomme borgernes anmodning om at få slettet deres egne oplysninger i Dansk AlmenMedicinsk Database (DAMD).

Det skyldes, at Rigsarkivet i dag har udstedt konkrete retningslinjer for aflevering af DAMD til Rigsarkivet. Det er sket i form af en såkaldt arkiveringsbestemmelse, som Region Syddanmark har modtaget her i formiddag.

Region Syddanmark er af Rigsarkivet blevet instrueret i, at regionen fra datoen for udstedelse af arkiveringsbestemmelsen ikke længere må slette oplysninger om enkelt-borgere i databasen.

Sletning lukker den 27. marts til midnat

Derfor bliver muligheden for at anmode om sletning af egne oplysninger fjernet fra regionens hjemmeside kl. 24.00 i dag den 27. marts 2015.

Alle borgere, der til og med i dag anmoder om at blive slettet fra DAMD, vil blive slettet. Dette sker, inden DAMD bliver overdraget til Rigsarkivet. Det betyder, at disse borgeres oplysninger ikke vil indgå i Rigsarkivets kopi af DAMD.

Fra i morgen må regionen henvise borgere og andre til at kontakte Rigsarkivet i denne anledning.

Rigsarkivets kontaktoplysninger: Rigsarkivet, Rigsdagsgården 9, 1218 Kbh. K, telefon: 33 92 33 10, E-mail: mailbox@sa.dk

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Mads Christian Haugaard, afdelingen for sundhedssamarbejde og kvalitet, Region Syddanmark, mobil 29 20 19 84

APPFWU02V