Skip til primært indhold

Region Syddanmark vil fortsat være international spydspids for sundhed

Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) har været til EU-konference om, hvordan man kan dele erfaringer omkring velfærdsteknologi.

Op mod 400 deltagere rundt om fra hele Europa har ved en stor konference i Bruxelles den 9. og 10. december 2015 diskuteret aktiv og sund aldring samt mulighederne for den såkaldte sølv-grå økonomi.

Formålet med konferencen er at se på, hvordan regioner og organisationer i Europa kan lære af hinanden og indgå partnerskaber, så alle ikke opfinder det samme, men i stedet ser på, hvordan man kan dele erfaringer af dokumenterede og effektive innovative løsninger indenfor sundhed herunder velfærdsteknologi.

Region Syddanmark langt indenfor sundhedsinnovation

Karsten Uno Petersen, formand for regionens innovationsudvalg, fortæller, at konferencen har været rigtig interessant:

- Vi er blevet bekræftet i, at vi er kommet langt indenfor sundhedsinnovation. Samtidig kan vi også se, at vi fortsat skal lade os inspirere af udlandet, ligesom de også kan lade sig inspirere af os. Sammen kan vi skabe vækst indenfor området og være med til at skabe et effektivt og højt specialiseret sundhedsvæsen, der er klar til at møde morgendagens udfordringer.

På konferencen introducerede EU-kommissær Günther Oettinger en ny periode i Det Europæiske Innovationspartnerskab for Aktiv og Sund Aldring. Region Syddanmark har spillet en aktiv og central rolle i partnerskabets tre første leveår og kan således smykke sig af at være et 3-stjernet referencested for andre europæiske regioner på området. Det er en position og synlighed, som regionen gerne vil fastholde.

At området er vigtigt for regionen giver sig også udslag i flere job og højere vækst. Fra regionen vil Syddansk Sundhedsinnovation og Det Syddanske EU-kontor fortsat deltage i EU-initiativet.

Yderligere oplysninger

APPFWU02V