Skip til primært indhold

EU jury evaluerer Region Syddanmarks iværksætterår

Region Syddanmark blev for to år siden udvalgt som den første region i Danmark til at være Europæisk Iværksætterregion – EER2013. Nu er en jury fra EU i gang med en evaluering af udbyttet.

Selv om der stadig er aktiviteter i forbindelse med iværksætteråret har EER juryen fra EU i disse dage evalueret de mange events og projekter, der er gennemført i EER-2013-året, og juryen har under den afsluttende konference besøgt en række aktiviteter i Odense.

Tusinder har medvirket

Formanden for styregruppen EER-2013, regionsrådsmedlem Lasse Krull (K), orienterede juryen om det store  udbytte af iværksætteråret.

- Vi har involveret mere end 5.800 syddanskere. Både borgere, skolesøgende, nystartede iværksættere, enkeltmandsvirksomheder, vækstvirksomheder samt højt uddannede iværksættere har i stort tal medvirket. Og det er lykkedes os at sætte iværksætteri højt på dagsordenen, og samtidig er vi især stolte af, at det er lykkedes os at få mange mennesker til at overveje muligheden for at skabe deres eget job, understreger Lasse Krull.

- I den regionale erhvervsstrategi betragter vi iværksætteri som en vækstdriver. Vi havde fokus på iværksætteri inden EER 2013-året, og vi vil også fremover have fokus på området. Så selvom besøget af EER juryen markerer afslutningen på EER2013, så betragter vi fortsat iværksætteri som er et af værktøjerne til at skabe mere vækst, fastslår Lasse Krull.

Hjælp skal styrke væksten

Region Syddanmark har brugt EER- iværksætteråret til at motivere og inspirere de regionale iværksættere til at tænke og agere internationalt for at styrke væksten. Samtidig kan man i Syddanmark bryste sig af, at hele 58 procent af iværksætterne holder næsen oven vande fem år efter, at de har etableret sig, hvilket placerer regionen på andenpladsen i Danmark.

Gennem iværksætteråret EER2013 har over 500 iværksættere benyttet sig af regionens tilbud om starthjælp, og mere end 200 virksomheder har benyttet sig af tilbuddene om blandt andet hjælp til at afsætte deres produkter på internationale markeder.

EU-delegation på rundtur

Iværksætter-juryen fra EU besøgte under opholdet i Odense blandt andet konkurrencen Talentvækst Syddanmark, hvor der i EER-regi blev afviklet en tværregional messe for elever fra 7-10 klasser samt for ungdomsuddannelserne. Over 3.600 unge har deltaget i konkurrencerne, hvor fremtidens iværksættere har boltret sig.

EU-delegation i Odense marts 2014

EU-delegation i Odense marts 2014

Der var også tid til et Besøg ved Syddansk Sundhedsinnovation, Forskerparken 10, 5230 Odense M, hvor direktør for Syddansk Sundhedsinnovation Diana A. Nielsen viste delegationen rundt på centret og berettede om arbejdet med velfærdsinnovationer og erfaringerne med OPP-projekter – samarbejdet mellem offentlige institutioner og private virksomheder.

Afslutningsvis besøgte delegationen virksomheden Inrotech Aps. Iværksættervirksomheden, der udvikler robotter til brug i industrien, blev vinder af EER 2013 prisen, og har brugt prisen til at realisere en omstrukturering af virksomheden.

Fakta

Partnerkredsen bag Europæisk Iværksætterregion 2013 består af Region Syddanmark, Universe, det Syddanske EU-kontor samt Væksthus Syddanmark med støtte og opbakning fra både virksomheder, uddannelsessektoren og det erhvervsfremmende system.

Region Syddanmark er udpeget til prisen som Europæisk Iværksætterregion af EU’s Regionsråd [Commitee of Regions]. EER delegationens formand er Mr Arnoldas Abramavicius, Vice-President of the Committee of the Regions.

Læs mere om aktiviteter og tilbud til virksomheder på deres webside.

Yderligere oplysninger

Formanden for styregruppen EER-2013, regionsrådsmedlem Lasse Krull (K). mobil 4074 4599

APPFWU01V