Skip til primært indhold

Fond støtter ny dansk-tysk erhvervspris

Bitten og Mads Clausens Fond har valgt at donere 340.000 kr. til en ny dansk-tysk innovationspris, som uddeles første gang i 2014.

Virksomheder nord og syd for grænsen kan se frem til at få sat pris på deres grænseoverskridende erhvervssamarbejde, når 150-året for Slaget på Dybbøl markeres næste år.

Bitten og Mads Clausens Fond har nemlig sagt ja til at donere i alt 340.000 kr. til en dansk-tysk innovationspris, som uddeles for første gang i 2014. Prisen går til virksomheder, som har skabt merværdi eller har potentialet til det, fordi de er placeret i Den Dansk-Tyske Region.

- Jeg er meget glad for, at fonden bakker op om den nye pris. Vores ønske er at fremhæve de gode rollemodeller inden for grænseoverskridende iværksætteri og innovation, for der er ingen tvivl om, at det er nøglen til fortsat vækst i regionen, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Danske og tyske vindere

Den dansk-tyske innovationspris uddeles både til virksomheder, som allerede har etableret sig på markedet, og til kandidater, som har nye innovative idéer til grænseoverskridende samarbejde. Der kåres en 1., 2. og 3. plads til hhv. danske og tyske virksomheder i hver kategori. Danfoss’ bidrag går til de danske vindere, mens IHK Flensburg er på trapperne med sponsorer til de tyske vindere.

Ud over innovationsprisen planlægges der et stort dansk-tysk erhvervssymposium, som skal løbe af stablen i begyndelsen af april 2014. Udviklingsråd Sønderjylland og IHK Flensburg er de centrale aktører bag erhvervsmødet, som udgør en stor del af projektet Dybbøl 2014.

Læs mere på den nye hjemmeside for Dybbøl-markeringen www.dybboel2014.dk.  

APPFWU02V