Skip til primært indhold

En kvart milliard kroner til nyt udstyr på regionens sygehuse

Både patienter, sygehuspersonale, produktivitet og sundhedsforskningen i Region Syddanmark er vindere, når nyt og avanceret medicoteknisk udstyr for en kvart milliard kroner installeres på regionens sygehuse allerede i år.

En avanceret operationsrobot til Odense Universitetshospital: 27 millioner kroner. Laboratorie- og dialyseudstyr til Sydvestjysk Sygehus: 47 millioner kroner. Og en accelerator til strålebehandling af kræftsyge til Sygehus Lillebælt Vejle: 22 millioner kroner.

Det er bare et lille udsnit af den lange liste over nyt og avanceret udstyr - det såkaldte medicotekniske udstyr – som Regionsrådet bevilgede omkring en kvart milliard kroner til på mødet den 25. juni.

Nødvendig fremrykning

- Region Syddanmarks sunde økonomi betyder, at vi har sparet en kvart milliard kroner op til nyt udstyr på vores sygehuse. Med udsigt til et lavere investeringsniveau i de kommende år, sikrer den massive investering i nyt sygehusapparatur, at regionens sygehuse fortsat ligger i front på udstyrssiden, forklarer regionsrådsformand Carl Holst (V).

Samtidig vil investeringen i nyt og tidssvarende sygehusudstyr betyde, at regionen kan imødekomme regeringens krav om en årlig forbedring af produktiviteten på sygehusområdet med to procent.

Sikrer optimal behandling

- Og vigtigst af alt. Med det nye udstyr bliver behandlingen af borgerne og arbejdsforholdene for de ansatte på regionens sygehuse så optimal som mulig, siger Carl Holst, som også glæder sig over, at investeringen af det nye udstyr desuden kan give en sidegevinst i form af styrket forskning og rekruttering af vidensmedarbejdere.

Endnu en vækstpakke

For to år siden vedtog Regionsrådet en vækstpakke på i alt en milliard kroner og fremskyndede flere store byggeprojekter bl.a. det nye parkeringshus ved Odense Universitetshospital, en generel renovering af hospitalet og udvidelsen af Sydvestjysk Sygehus.

- I dag har vi bevilget en kvart milliard kroner til nyt apparatur på sygehusene, og vi har desuden fremrykket anlægsinvesteringer på sundhedsområdet for 87 millioner kroner, siger Carl Holst.

- Vi gør det, fordi det er det eneste rigtige at gøre. Og vi gør det, fordi vi kan. Region Syddanmark er en økonomisk veldreven region, og det kommer alle regionens borgere til gavn, konstaterer Carl Holst.

Eksempler på nyt sygehusudstyr:

  • Odense Universitetshospital Operationsrobot Robot Da Vinci: 27 millioner kroner.
  • Sydvestjysk Sygehus Laboratorie- og dialyseudstyr: 47 millioner kroner
  • Sygehus Lillebælt Vejle Samlet pakke til Kræftlaboratoriet: 21 millioner kroner
  • Sygehus Sønderjylland CT skanner Aabenraa Skadestue/Fælles Akutmodtagelse: 12 millioner kroner

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mobil 40 32 52 10
Sundhedsdirektør Jens Elkjær, Region Syddanmark, mobil: 29 46 71 25

APPFWU02V