Skip til primært indhold

Odense i internationalt samarbejde om at knække klimakurven

EU-projektet LoCaRe (Low Carbon Economy Region) støtter klima-projekter, der går på tværs af grænserne. Odense Kommune har fået støtte til to projekter:

  • Det ene, ”Voluntary Agreements for CO2 Reductions”, er et projekt sammen med Miljøforum Fyn og 4 udenlandske partnere fra Italien, Spanien og Sverige. Projektet handler om at samarbejde med virksomhederne om at reducere energiforbrug og påvirkning af klimaet.
  • Det andet, ”ZEROTRADE”, handler om dialog med hhv. detailhandelskæder, forbrugerorganisationer m.m. for at fremme klimarigtige indkøb og varer. Partnerne er fra Italien, Spanien og Slovenien.
    Region Syddanmark er tovholder og koordinator på LoCaRe.

- Det bliver spændende at følge de projekter, der er valgt i Syddanmark. Udveksling og sparring med andre projekter i regioner i Europa kan give en helt ny dimension til klimaarbejdet, siger Carl Holst, der er regionsrådsformand i Region Syddanmark.

- I Odense Kommune er vi rigtig glade for med projekterne at få skabt nye kontakter i Europa på klimaområdet. Her er internationalt samarbejde yderst vigtigt. Jeg er sikker på, at vi i Odense har meget, vi kan bidrage med til det internationale klimaarbejde. Det glæder mig også, at vi sammen med Miljøforum Fyn kan være med til at sætte fokus på virksomhedernes klima og energiarbejde, siger Jan Boye, der er rådmand i Odense Kommune.

Fakta

Læs mere om LoCaRe her: www.locareproject.eu
Zerotrade:
Samlet budget for alle fire partnere: 338.100 € – svarende til ca. 2,54 mio. kr.
Odenses Kommunes andel: 70.000 € – svarende til ca. 525.000 kr.
VACO2R:
Samlet budget for alle syv partnere: 360.000 € – svarende til ca. 2,7 mio. kr.
Odenses Kommunes andel: 48.100 € – svarende til ca. 361.000 kr.
MiljøForum Fyns andel: 41.900 € – svarende til ca. 314.000 kr.

APPFWU01V