Skip til primært indhold

Nye senge giver luft på intensiv

Masser af velvilje og positiv holdånd er blandt hovedårsagerne til, at Anæstesi og Operationsafdelingen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa tirsdag den 22. september kunne fejre åbning af sygehusets to første intermediære senge.

Intermediære pladser er beregnet til patienter med et større behandlings- eller plejebehov end en almindelig afdeling kan yde, men omvendt ikke har brug for f.eks. respirator.


Intermediære pladser er beregnet til patienter med et større behandlings- eller plejebehov end en almindelig afdeling kan yde, men omvendt ikke har brug for f.eks. respirator. Ditte Thingaard og personalet i Aabenraa til indvielse af to første intermediære senge. Sygeplejefaglig direktør Ditte Thinggaard, Sygehus Sønderjylland,  blandt medarbejdere på sygehuset i Aabenraa.

Intermediære pladser er beregnet til patienter med et større behandlings- eller plejebehov end en almindelig afdeling kan yde, men omvendt ikke har brug for f.eks. respirator. Ditte Thingaard og personalet i Aabenraa til indvielse af to første intermediære senge. Sygeplejefaglig direktør Ditte Thinggaard, Sygehus Sønderjylland, blandt medarbejdere på sygehuset i Aabenraa.

Plads til ekstra hjælp

Der er rift om sygehusenes intensive behandlingspladser. Samtidig kan det på andre afdelinger være svært at afse plejepersonale til en patient, der f.eks. efter en operation eller på grund af et blødende mavesår eller lignende har brug for ekstra opmærksomhed.

Med to splinternye intermediære pladser vil Sygehus Sønderjylland afhjælpe begge problemer.

Frigivelse af intensivpladser

I dag optages de egentlige intensivpladser i en vis udstrækning af patienter, der vil være i lige så gode hænder på en af de nye intermediære pladser.
Med etableringen af intermediærpladserne kan der således frigives egentlige intensivpladser til gavn ikke bare for Sygehus Sønderjylland, men i spidsbelastningssituationer også for andre af regionens sygehuse.

Det er en del af baggrunden for, at Sygehus Sønderjylland på mindre end et halvt år siden fik grønt lys til at indrette en stue med to intermediære senge.
Derefter gik det stærkt med at få gjort ønsket til virkelighed.
Selv om det sidste apparatur først var på plads en uge inden den officielle åbningsdag, har op imod et halvt hundrede patienter allerede haft gavn af de nye faciliteter.

Intermediære behandlingspladser er tilbud, der ikke tidligere har eksisteret på Sygehus Sønderjylland, men eksempelvis er meget brugt på Rigshospitalet.

APPFWU01V