Skip til primært indhold

Ny skadeklinik på Fredericia Sygehus

På regionsrådsmødet mandag 22. juni vedtog regionsrådet, at der skal åbnes en skadeklinik på Fredericia Sygehus pr. 1. oktober 2009. Det sker for at komme fremtidens udfordringer på akutområdet i forkøbet.

- Når der er tale om alvorlige skader, er det afgørende at patienten kommer det rigtige sted hen første gang og bliver mødt af specialister. Men vi ved også fra vores erfaringer, at skadeklinikker udmærket kan tage sig af de mindre komplicerede skader. Derfor tror jeg på, at en ny skadeklinik i Fredericia er med til at skabe tryghed blandt borgerne, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Skadeklinikken skal behandle småskader som snitsår, svejseøjne og lettere forbrændinger og sende de alvorligt skadede patienter videre til skadestuen i Kolding.

4.300 årlige besøg

På baggrund af befolkningsgrundlag og erfaringer fra andre af regionens skadeklinikker, vurderes det, at den nye skadeklinik i Fredericia vil få cirka 4.300 besøg om året, og 9 ud af 10 af skadeklinikkens besøg vil finde sted i dag- og aftentimerne.

Skadeklinikken vil have åbent for patienter alle ugens dage fra 8.00 til 22.00, hvor en sygeplejerske vil stå vagt i tidsrummene 8.00-11.00 og 19.00-22.00 og to sygeplejersker i tidsrummet 11.00-19.00.

Den nye skadeklinik kommer til at koste godt tre millioner årligt. Med endnu en skadeklinik på landkortet, findes der pr. 1. oktober 2009 i alt fem skadeklinikker i Tønder, Haderslev, Grindsted, Middelfart og Fredericia, en døgnåben skadestuefunktion med lægelig backup i Sønderborg og seks skadestuer i Odense, Svendborg, Esbjerg, Vejle, Kolding og Aabenraa.

Fakta:

Akutplanen fastlægger, at der på lang sigt ikke skal være stationær aktivitet på Fredericia Sygehus, men at sygehuset i stedet kan anvendes til muligt sammedagssygehus. Indtil Kolding Sygehus er fuldt udbygget til at kunne rumme al stationær aktivitet (senge) fra Fredericia Sygehus, vil der være et stort behov for de stationære og ambulante funktioner på Fredericia Sygehus.

Når de bygningsmæssige forudsætninger er på plads, flyttes de stationære aktiviteter fra Fredericia. De stationære funktioner på Fredericia Sygehus flyttes primært til Kolding Sygehus ved udgangen af 2014. Til den tid skal der tages stilling til, hvorvidt sygehuset skal anvendes til sammedagsaktiviteter. Dette vil afhænge af udviklingen på det ambulante område.

APPFWU01V