Skip til primært indhold

Alle gode gange fem

Endnu engang markerer Sygehus Lillebælt sig i Dagens Medicins årlige kåring af landets bedste sygehuse - med topplaceringer til matriklerne i Vejle og Kolding.

I går kårede Dagens Medicin for tredje år i træk Danmarks Bedste Hospital. Og Sygehus Lillebælt blander sig med de store med førstepladser til både Vejle Sygehus og Kolding Sygehus i klasserne mellemstore og mindre sygehuse.

Vejle har stået øverst på podiet efter hver kåring, mens Kolding for andet år i træk vinder sin kategori.

Hotdogs og champagne
I går blev kåringerne fejret med hotdogs til alt Sygehus Lillebælts personale. Der var hyret pølsevogne til alle fem matrikler til frokost og aftensmad, mens natholdene måtte spise sig mætte i sandwich.

De fine resultater blev fejret med hotdogs til personalet. (Foto: Søren Hauge Carlsen)

De fine resultater blev fejret med hotdogs til personalet. (Foto: Søren Hauge Carlsen)

Kl. 13 i Vejle og kl. 15 i Kolding var der diplomoverrækkelser ved chefredaktør Kristian Lund, Dagens Medicin, og hotdogs blev skyllet ned og det hele blev fejret med et lille glas.

- Set med en pressemands øjne er det ikke en særlig god historie at kåre Vejle og Kolding igen i år, sagde Kristian Lund, da han i telefonen nogle dage tidligere varskoede adm. sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen om de flotte placeringer. Som sådan har kåringen ikke nyhedsværdi.

Han understregede dog i sin tale, at selve fastholdelsen af førstepladserne i sig selv er en bedrift og roste personale og sygehuse stort for det systematiske og vedholdende kvalitetsarbejde.

 

Endnu en diplomoverrækkelse for at være de bedste!  Fra venstre: Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen, Administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen, Chefredaktør, Dagens Medicin, Kristian Lund. (Foto: Søren Hauge Carlsen)

Endnu en diplomoverrækkelse for at være de bedste! Fra venstre: Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen, Administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen, Chefredaktør, Dagens Medicin, Kristian Lund. (Foto: Søren Hauge Carlsen)

Flotte resultater på landsplan

Magasinets kåring er baseret på økonomiske nøgletal, kvalitetsdata og ikke mindst på stemmer fra det sundhedsfaglige personale på landets sygehuse. Sygehus Lillebælt klarer sig flot målt på kliniske data, mens også anerkendelsen fra sundhedsprofessionelle kolleger rundt om i landet ses tydeligt med den store opbakning, de har vist med afstemningen i Dagens Medicin.

I alt scorer Sygehus Lillebælt 38 førstepladser samt fem øvrige topplaceringer.

De enkelte afdelingers topplaceringer

Vejle Sygehus vinder 9 førstepladser inden for specialerne: ortopædkirurgi, organkirurgi, øre-næse-hals, øjensygdom, neurologi, plastikkirurgi, brystkræft, lungekræft og karkirurgi. 

- og 12 førstepladser for flg. støttefunktioner anæstesi, intensiv, biokemi, klinisk fysiologi, klinisk genetik, blodbank, mikrobiologi, patologi, radiologi, plastikkirurgi, leukæmi, arbejdsskade og hæmatologi.

Kolding Sygehus vinder 14 førstepladser inden for specialerne anæstesi, akutmodtagelse, intensiv, klinisk biokemi, radiologi/røntgenundersøgelse, infektionsmedicin, pædiatri, geriatri, reumatologisk, dermatologi/venerologi, ortopædkirurgi, organkirurgi, tarmkræft og kardiologi.

- og desuden 3 andenpladser inden for lungemedicin, gynækologi/obstetrik og karkirurgi, mens endokrinologi får en tredjeplads.

Fredericia Sygehus vinder 3 førstepladser inden for specialerne nefrologi, lungemedicin og urologi samt en andenplads i klinisk biokemi og endelig en fjerdeplads i anæstesi.

Bedre end de større

Dertil kommer, at Øre-næse-hals-afdelingen på Vejle Sygehus er landets bedste på tværs af klasser.

Børneafdelingen på Kolding Sygehus vinder ikke kun sin egen klasse, men også over den bedste børneafdeling blandt de mellemstore sygehuse.

APPFWU02V