Skip til primært indhold

25 års leg for at lære i Legeteket

En rangle, en mini-scooter i plastik, et puslespil. Legetøj er ikke blot legetøj. Det rette legetøj i den rette sammenhæng har en udviklende evne på alle børn.

Børn med særlige behov, som har brug for ekstra hjælp og støtte til deres udvikling, har i 25 år nydt godt af Legeteket ved Center for Rehabilitering og Specialrådgivning (CRS).

Legeteket er en samling af pædagogisk legetøj, sprogmaterialer, førskolematerialer og sansemotoriske materialer, som er et tilbud for børn med særlige behov, deres forældre, institutioner og fagfolk.
Men for et par barneøjne er Legeteket en skattekiste af vidunderlige, farvestrålende lykkebringere, som lyser op i kælderen på Heden 7 i Odense.

Børn med særlige behov har ofte en ujævn udvikling, hvor det kan være svært at vurdere barnets udviklingsniveau. På Legeteket kan man få rådgivning og vejledning i valget og brugen af pædagogiske materialer og legetøj, som specifikt støtter barnet i dets udvikling.

2. oktober 1984 blev Legeteket officielt indviet under Jagtvejens Børnehave. I 2001 blev Legeteket overdraget til Hjælpemiddelrådgivningen, som siden blev en del af CRS Mobilitet.

I dag har op mod 500 børn, deres forældre og institutioner deres gang i Legeteket på Heden 7, hvor de nyder stor glæde af det store udbud af udviklingsstimulerende materialer og pædagogisk legetøj.
Det seneste skud på stammen i Legeteket er Datateket, som bl.a. er udviklingsorienterede lærespil til computer og specielt håndteringsudstyr.

Der er gået 25 år, siden Legeteket blev indviet, men målet med både Legeteket og Datateket er fortsat det samme – nemlig at stimulere og udvikle barnet inden for det, barnet allerede kan med sigte på at kunne mere. Udgangspunktet er legen, glæden og barnets motivation og interesse.

Fredag 28. august kl. 14-17 fejrer CRS Mobilitet, at Legeteket nu har eksisteret til gavn og glæde i 25 år.
Det sker ved en reception ved CRS Mobilitet, Heden 7 i Odense. Pressen er meget velkommen.

Fakta


  • Legeteket tilbyder rådgivning og vejledning i valg af legetøj og andre udviklingsstimulerende materialer til børn i alderen 0-7 år. Materialerne kan lånes i en begrænset periode, og alle udlån er gratis.
  • Legeteket er et tilbud til børn med særlige behov, som har brug for ekstra hjælp og støtte i deres udvikling – samt til deres forældre, institutioner og fagfolk.
  • At lege er at lære og udvikle sig på alle niveauer.
  • Når børn leger, udvikles kroppens bevægelser og sanserne opøves. Barnet lærer om sig selv og sin omverden. Barnet oplever behovet for kommunikation og sprog, og barnet oplever fællesskab og udvikler sig socialt.
APPFWU02V