Skip til primært indhold

Ny sygeplejefaglig direktør i psykiatrien

Region Syddanmark har ansat Ole Ryttov som ny sygeplejefaglig direktør i psykiatrien. Ole Ryttov kommer fra en stilling som handicap- og psykiatrichef i Næstved Kommune

Sygehusledelsen i Psykiatrien i Region Syddanmark kommer på plads, når Ole Ryttov 1. juni i år tiltræder stillingen som sygeplejefaglig direktør.

Fra 1. marts i år har Psykiatrien i Region Syddanmark haft én fælles sygehusledelse som afløser for de tre centerchefer, som blev ansat i forbindelse med regionens dannelse. Sygehusledelsen refererer til psykiatridirektør Agnete Philipsen.

Sygehusledelsen består af tre direktører, den administrerende direktør Peter Henriksen, den lægefaglige direktør Anders Meinert Pedersen og den sygeplejefaglige. De to øvrige direktører har været på plads siden 1. marts, men nu er altså også den sygeplejefaglige direktør fundet, og valget faldt på 51-årige Ole Ryttov.

Bred faglig baggrund

Ole Ryttov er uddannet sygeplejerske og kommer fra en stilling som handicap- og psykiatrichef i Næstved Kommune. En stilling, han har haft siden 2006. Før da var han souschef i psykiatriledelsen i Psykiatrien i Storstrøms Amt.

”Vi har valgt Ole Ryttov, fordi han har en bred faglig og ledelsesmæssig baggrund og stor erfaring med hele psykiatriområdet og den udvikling, det har været igennem,” siger psykiatridirektør Agnete Philipsen.

Ønske om succes

Ole Ryttov søgte stillingen, fordi han som han siger: ”brænder for psykiatriområdet”.
”Jeg har et stærkt ønske om at få Region Syddanmarks planer om fremtidens psykiatri til at blive en succes set fra et patient- og pårørendesynspunkt,” fremhæver Ole Ryttov.

Han finder decentraliseringen positiv. Sammen med en øget specialisering vil den decentrale organisering af psykiatrien være med til at fastholde og tiltrække samtlige medarbejdergrupper.

”Jeg har ambitioner om, at der bliver endnu mere tilfredshed hos patienterne og de pårørende, end der er i dag, når lokalpsykiatrien bliver udbygget. Det har stor betydning, at man kan blive behandlet i sit nærmiljø,” mener Ole Ryttov.

Løber gerne

Privat bor Ole Ryttov i Odense. I fritiden er han optaget af at løbe. I øjeblikket træner han til Eventyrløbet, som er en stor begivenhed på Fyn.

Fakta om Ole Ryttov i uddrag:

Uddannelse

1990/91: Sygeplejefaglig Diplomuddannelse med speciale i ledelse ved Danmarks Sygeplejerskehøjskole ved Aarhus Universitet

2003/2004: Kursus i offentlig ledelse for topchefer ved Forvaltningshøjskolen i København

2006/2007/2008: Master of Public Policy ved Roskilde Universitets Center

Ansættelser

I perioden 1984-1993 forskellige ansættelser ved de psykiatriske afdelinger på Odense og Middelfart sygehuse, senest som oversygeplejerske i Middelfart.

1993-1994 forstander for Udslusningsboligerne i Odense og Middelfart – et socialpsykiatrisk bo-tilbud.

1994-1996 kontorleder i socialpsykiatrisk kontor i Fyns Amt.

1996 til 2000 vicekontorchef i Rehabiliteringsafdelingen i Fyns Amt.

2000 til 2006 souschef i Psykiatrien i Storstrøms Amt

2006 til 2008 handicap- og psykiatrichef i Ny Næstved Kommune.

Yderligere oplysninger fås hos:

Psykiatridirektør Agnete Philipsen, tlf.: 76631020 eller mobil 28993574

Ole Ryttov, tlf.: 24627072

APPFWU02V